To je to što me zanima!

Bjeloruski avion se morao okrenuti nakon upozorenja da ne može letjeti nad Francuskom

Čelnici Europske unije naredili su dužnosnicima da nametnu nove sankcije Bjelorusiji i pronađu način da se zabrani let bjeloruskim prijevoznicima u zračnom prostoru EU-a
Vidi originalni članak

Bjeloruski putnički zrakoplov na letu iz Minska u Barcelonu okrenuo se u srijedu, pokazuju podaci Flightradara24 nakon što ga je Poljska obavijestila da možda neće moći ući u francuski zračni prostor.

Čelnici Europske unije naredili su dužnosnicima da nametnu nove sankcije Bjelorusiji i pronađu način da se zabrani let bjeloruskim prijevoznicima u zračnom prostoru EU-a nakon što je prisilno prizemljen Ryanairov avion u Minsku i uhićen oporbeni novinar. 

Let 2869 bjeloruskog državnog prijevoznika Belavie iz Minska trebao je sletjeti u Barcelonu u srijedu poslijepodne. 

PRISILILI AVION DA SLETI Skandal s avionom Ryanaira: EU uvodi nove sankcije i traže da Bjelorusi oslobode blogera

"Taj pilot je od nas primio informaciju da je francuski zračni prostor blokiran (...) i da možda ima problem s ulaskom", rekao je glasnogovornik Poljske agencije za zračni promet (PANSA) Pawel Lukasiewicz. 

Belavia je odbila komentirati slučaj. 

Francuski ministar prometa Jean-Baptiste Djebbari rekao je u ponedjeljak da je Francuska suspendirala letove Belavie u svom zračnom prostoru. 

Belavia je objavila da joj je zabranjeno letjeti u Litvu, Latviju, Francusku, Švedsku, Veliku Britaniju, Finsku, Češku i Ukrajinu. 

NAKON INCIDENTA Oko 100 aviona leti kroz zračni prostor Bjelorusije svaki dan, Eurocontrol ih želi preusmjeriti

Poljska trenutačno dopušta Belaviji ulazak u njezin zračni prostor. Avion iz Minska u Varšavu sletio je u poljsku prijestolnicu u srijedu u 12:20 po GMT-u, navodi se na web stranici gradske zračne luke Chopin.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare