To je to što me zanima!

Bjelovar smanjio prirez na 9%: 'Cilj je da ga potpuno ukinemo'

Grad Bjelovar pridružio se brojnim drugim gradovima koji su smanjili prirez. Takvu odluku su donijeli koalicijski partneri HSLS, HSS, HDZ I ABB koji čine gradsku vlast
Vidi originalni članak

Na godišnjoj razini Grad Bjelovar od prireza uprihodi oko 10,5 milijuna kuna i ovo smanjenje znači da ćemo imati oko dva milijuna kuna manje. No, to neće utjecati na gradski proračun koji se dobro punio u 2018. koju ćemo završiti u malom plusu. Raste nam gospodarska aktivnost i tako će biti i tijekom ove godine. Do kraja mandata nam je cilj potpuno ukinuti prirez - kazao je gradonačelnik Dario Hrebak, piše bjelovar.live

Naime, Bjelovar prati trendove pa je tako odlučio smanjiti prirez sa 12 na 9 posto. Koalicijski partneri HSLS, HSS, HDZ I ABB koji čine gradsku vlast donijeli su tu odluku.

- Te 2001. prirez je uvela gradonačelnica Đurđa Adlešić, a njime se trebao skupiti novac za izgradnju zatvorenog bazena. Smatramo da je vrijeme da se prirez koji građani plaćaju sve te godine počne smanjivati iako je on važan dio gradskog proračuna . naglasio je Ante Topalović, predsjednik Gradskog vijeća. 

I Topalović i Hrebek su dodali kako su svjesni da će građani ovo smanjenje prireza tek simbolično osjetiti. 

Niži prirez na prosječnu neto plaću u Bjelovaru od 4100 kuna iz 2017. što je zadnji službeni podatak znači rast plaće od nekih tri kune. Stoga je rezanje prireza više poruka da Gradska uprava želi rasteretiti i građane i gospodarstvo gdje god je to moguće.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • plik 09.01.2019.

    ee, tak nek Banditos ukine prirez pa se nek onda ku.či !!

  • skipi 09.01.2019.

    Što je smanjio Unikom Osijek......? Osječani mogu pjevati veselite se .....u Novoj godini...

  • x00x 09.01.2019.

    Bude miki uzeo razliku

Komentiraj...
Vidi sve komentare