To je to što me zanima!

Bjelovarski Komunalac je vratio dugove od parkinga

Željanu Greglu iz Bjelovara naplatili su ovrhom oko 14.000 kuna. Nakon odluke suda morali su mu sve vratiti s kamatama, oko 18.000 kuna
Vidi originalni članak

Ustavni sud je u srpnju 2007. presudio da bjelovarski Komunalac neustavno naplaćuje kazne za parkiranje. One su bile do 20 puta veće od cijene sata parkiranja. Željanu Greglu (40) iz Bjelovara naplatili su ovrhom oko 14.000 kuna. Nakon odluke suda morali su mu sve vratiti s kamatama, oko 18.000 kuna.
- Ako ne platite parkirnu kartu ili je zaboravite nadoplatiti, ne mogu vam naplatiti kaznu, nego samo cijenu parkirne karte. Dugujete li novac, mogu vas samo tražiti da ga vratite, ali ne i naplatiti vam globu. Zahvaljujući Ustavnom sudu, mom klijentu je vraćen sav novac koji je prisilno morao dati za globe - rekao je Greglov odvjetnik Zorislav Krivačić.
- Odluka vrijedi samo za Bjelovar, ali je Ustavni sud njome jasno izrazio stav o ovoj temi - komentirao je odvjetnik Veljko Miljević.
Ustavni sud je rekao svoje, no bjelovarski Komunalac i dalje naplaćuje kazne na koje nema pravo.

TUŽBE ĆE ZATRPATI USTAVNI SUD
Ustavni sud je u identičnoj tužbi presudio i u korist dr. Borisa Kalea iz Šibenika. Sada bi tisuće građana mogle pokrenuti sporove protiv neustavnih naplata kazni za parkiranje.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • ekonomist 14.12.2008.

    Dragi vozači Stvarno imamo sreće, naplata kazni od strane koncesionara parkinga proglašena je neustavnom! Kazne od primjerice 100 kn u Opatiji ili 80 kn u Rovinju više nas neće uveseljavati!Zapravo hoće, još godinu dana. A kada je riječ o plaćanju SMS porukom?!Platimo, skinu nam novac s računa za sat parkiranja, uredno naplate i poslanu poruku, a zatim nađemo kaznu na vjetrobranskom staklu! A zašto? Zato jer je \"pao\" sustav koji nije registrirao našu poruku! Pa onda ukinite naplatu SMS-om i ne kradite više! Već ste dovoljno uzeli od nas \"običnih\" građana!

  • hiro 13.12.2008.

    malo je debilno da nesto sto nije ustavno traje jos godinu dana i nema povratka novca.

  • Lindy 13.12.2008.

    da,zakon.slucaj iz Zagreba od pred tj.dana.cura,strankinja s stranom registracijom pokusala platit preko mob.kartu(tomato) i fino joj poslali poruku kako trenutno nije moguce platit parking.nazvala ih i isto joj odgovorili.dok se natezala oko toga nekoliko m dalje,vec joj u medjuvremenu zaljepili kaznu od cak 250 kn! (u zoni 2).zalosno kamo smo dosli,za 8kn kazna 250. I kud sada?mora platiti!

Komentiraj...
Vidi sve komentare