To je to što me zanima!

''Blago Hrvatima dok se Crkva ponaša kao majka koja voli''

Svećenici staju između jednih i drugih, a onda će neki protumačiti da se Crkva dira u politiku, rekao je biskup Slobodan Štambuk komentirajući sukob na Markovu trgu
Vidi originalni članak

Biskup Slobodan Štambuk tijekom mise u hvarskoj katedrali povodom blagdana Tijelova nije mogao izbjeći spomenuti sukobe na Markovom trgu.

- Kako ne spomenuti ono hrvanje ispred crkve sv. Marka u Zagrebu, ono hrvanje između policije i naših branitelja - u tom trenutku događa se divna uloga Crkve. Svećenici staju između jednih i drugih, a onda će neki protumačiti da se Crkva dira u politiku. Braćo moja i sestre, drage Hrvatice i Hrvati - blago vama dok se Crkva bude ponašala politikom majke koja voli i koja moli, politikom majke koja ne da da se njezina djeca svađaju  - kazao je Štambuk. 

Idi na 24sata

Komentari 166

  • bajica1009 05.06.2015.

    crkva je jako potrebna ovoj zemlji pa tko će zavapiti sa oltar; " dajte osigurajte zemljište da izgradimo hram gdje će te se pomolit, dajte prilog da ga izgradimo, dajte prilog da ga opremimo sa župnim stanom. dajte prilog da ga prepišemo crkvi i da legaliziramo". A onda to je crkveno i stavit će mo vas na listu jer neplačate crki crkveno, kada ti se dijete rodi, krsti, pričesti, krizma i ženi i ti umreš plati da to obavimo krščanski.

  • FREEDOM 05.06.2015.

    gledajte u sljedećoj epizodi -- Sveta Misa za Kalmetu &Co

  • fenix77 05.06.2015.

    U Hrvatskoj crkva nikog ne spaja, već suprotno razdvaja. Jasno i jadno se stavlja u funkciju jedne , i to lopovske, stranke. Crkva se ne bavi svojim poslanjem, vjerom, narodom i pastvom, ali politikom i prijetnjema se lijepo bavi. Sjetite se samo Košića i njegovih očnjaka dok škrguće zubima i prijeti.. Bože čuvaj Hrvatsku i ovaj napaćen narod.

Komentiraj...
Vidi sve komentare