To je to što me zanima!

Blair: Vjerovao sam kako je Irak sposoban za napad

Bivši britanski premijer Tony Blair odgovarao je u petak na pitanja istražnom povjerenstvu zašto je Britanija ušla u rat s Irakom 2003. godine...
Vidi originalni članak

Iskreno, vjerovao sam, bez imalo sumnje da je Irak sposoban lansirati kemijsko i biološko oružje u roku 45 minuta, rekao je bivši britanski premijer Tony Blair istražnom povjerenstvu u petak. Ipak priznao je kako su London i Washington imali različita stajališta. Tvrdi da se po dokumentu iz 2002. godine jasno mogao izvući zaključak da je Irak prijetnja.
- Što bi se dogodilo da sam ga ignorirao, a bio je točan - rekao je i dodao kako nije preuveličao tvrdnju o '45 minuta'.
Opozicija je već optužila vladu za zataškavanje jer povjerenstvo Blairu neće postavljati pitanja o ključnim dijelovima korespodencije. Na saslušanje je došao dva sata ranije i ušuljao se na stražnji ulaz kako se ne bi morao suočiti s prosvjednicima koji su ga zbog toga proglasili kukavicom. Većina ih se slaže da Blaira treba uhititi i suditi mu za zločin protiv čovječnosti. Očekuje se da će saslušanje trajati šest sati, a britanski mediji današnji dan nazivaju sudnjim za bivšeg premijera.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • bosnia_80 29.01.2010.

    daj molim Vas...treba ga u Haag!!? kao da mi sa ovih prostora ne znamo kako prolaze ratni zločinci u Haagu...gotive ih tamo kao da su na godišnjem odmoru u nekom odmaralištu, a kad im izreknu kaznu ne zna čovjek dal\' da plače ili da se smije! Njega treba prvim avionom poslat u Iraq, na iračke krvave ulice i pijace...to bi bila prava kazna !!

  • brkljez 29.01.2010.

    I njega i Busha treba u Haag. Pa ljudi oni su gori od tri Hitlera zajedno pa cijeli cilj im je bio nafta i ništa drugo. Pa jel moguće da amerikancima se zabiju avioni u Pentagon i blizance a da oni to nisu vidjeli na radarima??? Pa ako žele putem satelita i svoje moćne opreme vide vam registraciju na autu ako žele u bilo koje vrijeme. Pitanje je šta će sad biti a odgovore je jedno veliko ništa jer su oni AMERIKANCI i ENGLEZI kojima nitko ništa ne može...

  • vila raviola 29.01.2010.

    Svijet bi bio puno bolji bez politicara: sto oni uopce rade osim laganja, kradje novca i kreiranja nestabilnosti u svijetu?

Komentiraj...
Vidi sve komentare