To je to što me zanima!

Ministrica Divjak: Ja nisam dezerter, tu sam i kada je teško

Što se tiče nadoknade i produženja nastavne godine, koje je izvjesno kako je istaknula, sutra će sve razraditi nakon službenih rezultata izjašnjavanja zaposlenika u sustavu obrazovanja na ponudu Vlade
Vidi originalni članak

Ja nisam dezerter. I onda kad je teško, ja sam tu. I kad treba predlagati rješenja, ja sam tu otpočetka. Ja sam upozoravala na ovo prije nekoliko mjeseci, a sada pogotovo kad me napadaju ovi veliki reformatori i junaci. Pogotovo je razočaravajuće da je vama bolja danas pozicija u politici i da imate bolji pedigre ako uđete s policijskim dosjeom ili kao poslušnik bez stava i bez znanja nego ako uđete s iskrenom namjerom i planom kako promijeniti stvari u hrvatskom društvu, poručila je u četvrtak ministrica obrazovanja Blaženka Divjak na pitanje hoće li odstupiti s ministarske pozicije.

Nije željela otkriti na koga konkretno misli. Samo se nasmijala. 

Što se tiče nadoknade i produženja nastavne godine, koje je izvjesno kako je istaknula, sutra će sve razraditi nakon službenih rezultata izjašnjavanja zaposlenika u sustavu odgoja i obrazovanja na ponudu Vlade, a koju je, prema neslužbenim rezultatima, već preko 90 posto njih odbilo. 

- Sve upute i scenarije ćemo predstaviti sutra. Situacija je ozbiljna i teška - rekla je.

Naglasila je i kako ona nikada ni za jednu ponudu nije rekla da je konačna te da premijera treba pitati hoće li biti nove opcije na stolu. 

- Treba pričekati sutra da hladne glave vidimo koje su nam daljnje opcije - rekla je.

Za sada, dodala je, nije opcija zabrane štrajka. 

Idi na 24sata

Komentari 48

  • 29.11.2019.

    Koliko slepaca sa komentarima koji vode nikud...Strajk prosvetara je greska u sistemu o kojem se brine vasa elita.I naravno nekim kupljenim novinarima proturaju pricu da prosvetari traze kruha preko pogace.Vise njima,prosvetarima,a manje vama.I oni naivni se pecaju na to.Kazu ako prosvetarima nije dobro nek odu....Odlicno...oni odu na bolje....i sto ce onda deca u skoli bez ucitelja?Ili ce dobiti priucene sa ubrzanim kursom od mesec dana...nerad elite je uzrok i naravnmo oni sada apeluju na probleme roditelja dece...nadajuci se spoljnem pritisku roditelja kao izlazu iz ove situacije a oni...elita...ce ostati neokrunjene krune....i nastaviti po starom.Verujem da je to pase....Zahvaljujuci prosvetarima Hrvatska ulazi u novi ciklus promena....Sretno u stvaranju socijalno osetljivije drzave za Hrvate dakako!

  • ljubica ljubičica_1 29.11.2019.

    Bolje časno otić nego da vas Plenković smjeni!

  • NivesG 29.11.2019.

    Ti si nitko i ništa. Ti si običan tablet bez kamere.

Komentiraj...
Vidi sve komentare