Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
48 komentara

Ministrica Divjak: Ja nisam dezerter, tu sam i kada je teško

Što se tiče nadoknade i produženja nastavne godine, koje je izvjesno kako je istaknula, sutra će sve razraditi nakon službenih rezultata izjašnjavanja zaposlenika u sustavu obrazovanja na ponudu Vlade

Vodice: Ministrica Divjak sudjelovala je na stručnom skupu ravnatelja osnovnih škola
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
48 komentara

Ja nisam dezerter. I onda kad je teško, ja sam tu. I kad treba predlagati rješenja, ja sam tu otpočetka. Ja sam upozoravala na ovo prije nekoliko mjeseci, a sada pogotovo kad me napadaju ovi veliki reformatori i junaci. Pogotovo je razočaravajuće da je vama bolja danas pozicija u politici i da imate bolji pedigre ako uđete s policijskim dosjeom ili kao poslušnik bez stava i bez znanja nego ako uđete s iskrenom namjerom i planom kako promijeniti stvari u hrvatskom društvu, poručila je u četvrtak ministrica obrazovanja Blaženka Divjak na pitanje hoće li odstupiti s ministarske pozicije.

Nije željela otkriti na koga konkretno misli. Samo se nasmijala. 

Što se tiče nadoknade i produženja nastavne godine, koje je izvjesno kako je istaknula, sutra će sve razraditi nakon službenih rezultata izjašnjavanja zaposlenika u sustavu odgoja i obrazovanja na ponudu Vlade, a koju je, prema neslužbenim rezultatima, već preko 90 posto njih odbilo. 

- Sve upute i scenarije ćemo predstaviti sutra. Situacija je ozbiljna i teška - rekla je.

Naglasila je i kako ona nikada ni za jednu ponudu nije rekla da je konačna te da premijera treba pitati hoće li biti nove opcije na stolu. 

- Treba pričekati sutra da hladne glave vidimo koje su nam daljnje opcije - rekla je.

Za sada, dodala je, nije opcija zabrane štrajka. 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message