To je to što me zanima!

Blinken o nasilju u Izraelu: Dan i noć radimo da se sukob okonča

Borbe su u ponedjeljak ušle u drugi tjedan kada je Izrael nastavio s bombardiranjem ciljeva u Gazi, a palestinski militanti ispaljivali rakete na izraelske gradove
Vidi originalni članak

Američki državni tajnik Antony Blinken pozvao je u ponedjeljak sve strane u izraelsko-palestinskom sukobu da zaštite civile i dodao da SAD intenzivno radi na okončanju nasilja.

- Radimo dan i noć kroz diplomatske kanale da se sukob okonča - izjavio je Blinken na zajedničkoj konferenciji za novinare s danskom ministricom vanjskih poslova u Kopenhagenu.

IZRAELSKO PALESTINSKI SUKOB Samo je prošli tjedan poginulo 58 djece i 34 žene: Traži se hitno okončanje krvoprolića u Izraelu

Borbe su u ponedjeljak ušle u drugi tjedan kada je Izrael nastavio s bombardiranjem ciljeva u Gazi, a palestinski militanti ispaljivali rakete na izraelske gradove.

Bolnički izvori u Gazi kažu da je poginulo 198 ljudi, uključujući 58 djece i 34 žene. Po izraelskim vlastima, u Izraelu je smrtno stradalo desetero ljudi, među njima dvoje djece.

Blinken je rekao da Izrael ima pravo na samoobranu, ali da ga uznemiruju vijesti da su riziku izloženi novinari i medicinsko osoblje, osobito nakon što je Izrael u subotu uništio zgradu u Gazi u kojoj su bili uredi američke novinske agencije Associated Press i drugih medija.

ISPALJENO 3100 RAKETA Sukob još traje: Izrael raketirao domove zapovjednika Hamasa

SAD je zatražio od Izraela pojašnjenja u vezi tog napada, rekao je Blinken.

Idi na 24sata

Komentari 6

  • Usora1 18.05.2021.

    Ubise se od posla, aktualno prodajom oruzja izraelu

  • Luka Marbelić 17.05.2021.

    Radiš Blinken od jutra do mraka na tome da Amerika donira SVAKI DAN 10 miliona USD Izraelu da bi od Gaze napravila najveći logor na svijetu na teritoriju Palestine

  • debelahladovina 17.05.2021.

    Izrael radi genoocid nad palestincima uz podrsku UN-a

Komentiraj...
Vidi sve komentare