To je to što me zanima!

Bolesna Slavica (49) od Božića nije izišla iz kuće

Zagreb: Sinovi u dobi od 18 i 21 godine brinu se o majci Slavici Majerić, koja ne može iz sobe. Njoj su 2005. godine dijagnosticirali multiplu sklerozu
Vidi originalni članak

Djeca me presvlače, što nije ugodno. Ispočetka je bilo grozno, i meni i njima, kaže Slavica Majerić (49) iz zagrebačke Trnave. Do prije osam godina radila je kao prodavačica i živjela sa suprugom, svekrvom i dva sina.
- Suprug je 2002. umro od raka. To me dotuklo. Poslije sam brinula o svekrvi dvije godine - prisjeća se Slavica. Nakon svekrvine smrti se razboljela. Prvo je osjećala trnce u nogama. Uskoro je počela gubiti snagu. Progresivnu multiplu sklerozu dijagnosticirali s joj 2005. Gotovo cijeli dan o njoj brinu sinovi, stari 18 i 21 godinu.
- Na mjesto u domu za stare i nemoćne treba čekati pet do deset godina. Samo želim da mi sinovi normalno odrastaju - kaže Slavica. Iz kuće je posljednji put izašla za Božić. Život joj se svodi na nekoliko kvadrata dnevnog boravka. Majerići mjesečno primaju Slavičinu i obiteljsku mirovinu te 500 kuna od Centra za socijalnu skrb. Nemaju za bolesnički krevet. Onaj na kojem spava posudila je, ali će ga morati vratiti. Pomoći Majerićima možete uplatom na tekući račun u Zagrebačkoj banci. Broj računa je 3213972255.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • HUMI 25.07.2010.

    Tužna sudbina,,,nažalost..poznanici mi je nedavno dijagnosticirana Multipa na sricu nije ova brza...Žena ima 32 godine i dica joj još ni u školu ne idu... to je za Bogu plakati...........

  • mellifera 196666 25.07.2010.

    Čovjek koji je ostao bez nogu u promrtnoj je ekspresno zbrinut,a za ovu ženu nema mjesta ni u domu,znaći da država za nekog ima,a za nekog nema kak se kome svidi.

Komentiraj...
Vidi sve komentare