To je to što me zanima!

Bolesnu i siromašnu majku blizanaca iznenadili darovima

Pomoć vrijednu 10.000 kuna Dušanki (17) donijeli su Tomislav Mihanić, čija je supruga pokrenula akciju, i Damir Kotrman predsjednik Rotary Cluba Velike Gorice
Vidi originalni članak

Samohrana majka 17-godišnja Dušanka Mišković iz baranjskog sela Vardarac rodila je blizance iako boluje od leukemije. Mlada majka je vrlo siromašna te su joj roditelji blizanaca iz Velike Gorice i tamošnji Rotary Club donijeli humanitarnu pomoć vrijednu oko 10.000 kuna. Akciju je pokrenula Stela Mihanić, majka blizanaca koju je priča dirnula. 

- Supruga i ja se družimo s roditeljima koji imaju blizance. Nekako smo svi povezani i kada smo ih pozvali da pomognemo mladoj majci, svi su se uključili. Svatko je nešto dao pa smo sakupili pelene, hranu, odjeću, higijenske potrepštine čak i jedan dječji krevetić jer je Dušanka rekla da njeni blizanci spavaju u jednom. U pomoć smo pozvali i velikogorički Rotary Club koji je odmah pripomogao svojim donacijama - kaže Tomislav Mihanić koji je humanitarnu pomoć dovezao mladoj majci u Baranju zajedno s Damirom Kotrmanom predsjednikom Rotary Cluba iz Velike Gorice.

- Dobri su i napreduju iako su prije dva tjedna završili u bolnici zbog bronhitisa. Čini mi se da su te probleme s plućima i disanjem naslijedili od mene - kaže skromna Dušanka koja je, nakon rođenja blizanaca, izgubila pravo na svoju invalidninu pa sad živi samo od socijalne pomoći.

Velikogorički humanitarci obećali su mladoj majci da ovo neće biti jedina pomoć koju su joj dostavili.

Idi na 24sata

Komentari 45

  • Sonador 13.07.2012.

    Ovo je kratkotrajna "pomoć" a što će biti kad se to potroši? Naivni ljudi će je doživotno uzdržavati i hraniti njenu lijenost i apatiju? Nije pomoć gladnom dati ribu nego ga naučiti kako da je sam ulovi.

  • TeaDizajn 13.07.2012.

    pozdrav evo i mog komentar Moje mišljenje o cijelom ovom događaju, mlada , bolesna,s malo znalja, zbunjena i majka-koja je spremna riskirati sve za svoju dijecu!! tko nije pa i vlastiti život . Svaka čast!!!! nije kucala po vratima i vukla nas za rukav da joj pomognemo samo je pitala i mi smo se odazvali!!! zato mislim da nema potrebe spominjati ni prevaru ni socjalnu skrb, ni ono mogla je tražiti od države, dajte !! ja sam majka i to starija od nje, pa da nisam imala nekoga pokraj sebe da mi reće i uputi i pomogne gdje što trebam tražiti i naravno novca za hodanje po birokracijskim ustanovama nebih ni ja dobila sva svoja prava!!! sad zamislite njezinu situaciju i pri to još ima tek 17 godina samo to, a da ne ulazim u dublju polemiku razgovora što kako kroz što!!! svaka čast onima koji su joj pomogli u ovakvom vemenu besparice, krize !!!

  • MartaBenčik 13.07.2012.

    čitam te vaše komentare, pa nemam šta za dodati.....sve ok , treba nekim ljudima pomoći ali stalno.....tko nama pomogne kada smo u stisci????????Ja znam tu mladu majku pa ću se samo nasmijati......no koment..........

Komentiraj...
Vidi sve komentare