To je to što me zanima!

Bolnica: Nije naša obveza da javljamo uzroke smrti

Roditelji curice H. M. (3), preminule od svinjske gripe, kažu da još nisu dobili otpusno pismo te da im se nitko iz splitske bolnice još nije ispričao
Vidi originalni članak

Roditeljima preminule djevojčice još uvijek se nitko iz splitske bolnice nije ispričao, a ne mogu dobiti otpusno pismo u kojem piše sve o tijeku liječenja i uzrocima smrti njihove djevojčice.
- Tražimo karton i otpusno pismo naše djevojčice već puna dva dana. Vozaju nas s odjela na odjel, a čujemo da je u bolnici nastala prava panika zbog toga. Osim toga, nitko nam se iz bolnice nije ni javio ni ispričao zbog svega - rekao je Vedran M., otac preminule djevojčice, te opovrgnuo da će tužiti bolnicu.
 Predstojnik Klinike za dječje bolesti u splitskom KBC-u Neven Pavlov rekao je kako im nije običaj nekoliko dana nakon smrti pacijenta obavještavati obitelj o uzrocima smrti.
- To nam nije običaj, a nisam ni znao da je naša obveza bila javiti obitelji da je djevojčica bila zaražena virusom H1N1. Ovim putem im se ispričavam, a što se tiče otpusnog pisma, bez problema bi ga trebali dobiti na našem odjelu - rekao je Pavlov.
Ministar zdravstva Darko Milinović javno se ispričao roditeljima curice odmah nakon što su iz medija doznali da je dijete bilo zaraženo, a isti dan ih je i osobno nazvao kako bi im rekao koliko mu je žao zbog tijeka događaja. U srijedu nam je potvrdio da će od ravnatelja KBC-a Split, dr. Dujomira Marasovića, o cijelom slučaju zatražiti službeno očitovanje. Iz Ministarstva zdravstva i dalje poručuju kako nema mjesta panici te da nema govora o zatvaranju škola. Uostalom, kako se prije dva dana i našalio ministar Milinović, zatvaranje škola nema svrhe jer će djeca i mladi, ako im zaključaju razrede, ionako naći način da se druže u kafićima ili diskoklubovima. Stožer za gripu Ministarstva zdravstva svaki dan će javnost izvještavati o stanju i broju oboljelih. I dalje stoji ministrov javni poziv vlasnicima kafića da sljedeća tri tjedna u lokalima zabrane pušenje i tako pomognu u borbi protiv pandemije gripe.

ŠTO TREBA UČINITI U SLUČAJU PANDEMIJE GRIPE PROČITAJTE OVDJE.

Idi na 24sata

Komentari 46

  • bigblue 12.11.2009.

    pokusala sam ti odgovorit, ali me brisu \"zbog privatnih poruka\", di uopce da posaljem p.p.?!

  • rudlavi-brko 12.11.2009.

    Kazu da slasticar svoje greske krije pod kremom,zidar pod zbukom a doktor pod zemljom..ima tu istine,ima.

  • anamariam123 12.11.2009.

    Nitko od nas nije prisiljen postati doktorom , stoga ako si doktor od tebe kao što sam znaš se očekuje da imaš u sebi suosječanje , hladnu glavu kada treba , znanje , želju za usavršavanjem iz dana u dan , nitko ne kaže da ne smiješ griješiti , zapravo nebi smio jer ovdje se radi o ljudskim životima , dvosjekli je to mač ,jer čovjek dok se ne nađe u situaciji dok ne izgubi nekoga jako je tolerantan , ali kada u njegovom životu nestane onog nevinog osmjeha , svega onoga što ga je pokretalo onda čovjek dođe u situaciju kada malo bolje sagleda sliku oko sebe , ljudi u zdravstvu je premalo , na 20-30 pacijenata 2-3 medicinske sestre ...kako da one obave svoj posao ? u ovom slučaju bi bilo dosta nagađanja , svatko od nas ima svoju verziju događaja , mislim da bi stvarno bilo dosta optužbi put bilo koga jer malene više nema , bolnica je učinila OGROMNU pogrešku ne rekavši roditeljima osobno sve ovo , no ovakvi vaši komentari neće vratiti malenu.. ovo čita njena obitelj , budite sigurni u to!

Komentiraj...
Vidi sve komentare