To je to što me zanima!

Bolnice nemaju liječnika, a zapošljavanje zabranjeno

Darko Milinović zabranio je od 20. studenog zapošljavanje u zdravstvenim ustanovama. Svako moguće zapošljavanje on će osobno odobriti
Vidi originalni članak

Ministar zdravstva zabranio je od 20. studenog zapošljavanje u zdravstvenim ustanovama na određeno i neodređeno vrijeme. Ravnatelje bolnice odluka je zatekla jer većini nedostaje radne snage. Vlado Jukić, ravnatelj psihijatrijske bolnice Vrapče kaže kako mu nedostaju najmanje dva liječnika, dva radna terapeuta i 7-8 viših medicinskih sestara. Čak 20 medicinskih sestara iz bolnice Vrapče trenutno je na porodiljnom. Jukić kaže kako razumije Milinovićevu odluku jer tako smanjuje izdvajanja za plaće, no u isto vrijeme unosi nemir među zaposlene na određeno vrijeme jer možda neće dobiti novi ugovor. Slično je stanje i u ostalim zagrebačkim bolnicama.
Državni tajnik u Ministarstvu zdravstva, Ante Zvonimir Golem, kaže kako je kontrola zapošljavanja pojačana jer slijedi teška financisjka godina, a najveće je opterećenje u zdravstvu trošak za plaće koji iznosi do 6,5 milijardi kuna godišnje. Zato će, kaže Golem, ministar rigorozno analizirati sve zahtjeve ravnatelja bolnica za zapošljavanjem, a ono je moguće jedino uz ministrovo odobrenje. Također će ministar morati odobriti i ako liječnik s navršenih 65 godina želi nastaviti raditi umjesto otići u mirovinu. Primanje specijalizanata, stažista i zapošljavanje na određeno vrijeme radi zamjena ne spadaju pod režim zabrana i potrebne suglasnosti ministra, rekao je Golem za Večernji list.

Idi na 24sata

Komentari 13

  • grof cicija 10.12.2009.

    Hej doktore čeka te plaćeni apartman u hotelu sa 3 zvjezdice sa toplom vodom i hranom a ako budeš primjeran gost hotela (Remetinac)možda i radno mjesto u ambulanti

  • user_34983 07.12.2009.

    bravo ntbizg, jednini koji je čitao ono što piše u članku. slažem se, doktora i sestara je premalo, a izmišljenih likova u kancelarijama previše, u škvreovima je premalo radnika, a puno njih u kancelarijama, o lokalnoj samoupravi NE treba trošiti ni riječi. i tako redom. a onda nastardaju nevini.

  • user_34983 07.12.2009.

    ministar je u pravu!!!!ja mislim da je totalni seljober, ali ovdje je u pravu. radeći u državnoj firmi svakodnevno gledam domara, čistačicu i ljude na protokolu kako uglavnom ništa ne rade. ili bezobrazno malo. čemu uopće imamo zaposlenog domara kad plaćamo firmu i za održavanje klima uređaja. čistačica odradi 3-4 sata i smtra uvredom kad joj netko kaže da nešto počisti. po kancel. ima ljudi za koje su izmišljena radna mjesta. sa druge strane uvijek imamo ljude koji rade i za njih.

Komentiraj...
Vidi sve komentare