To je to što me zanima!

Bombaši iz Viteza poznati su po švercu eksploziva

Suvad Džidić iz Viteza i Admir Ahmetspahić iz Zenice, osumnjičeni za napad u trgovačkom centru FIS u Vitezu, ostaju u pritvoru mjesec dana
Vidi originalni članak

Suvadu Džidiću iz Viteza i Admiru Ahmetspahiću iz Zenice, osumnjičenima za napad u trgovačkom centru FIS u Vitezu, sud je odredio jednomjesečni pritivor. Sumnjiče ih za terorizam, a policiji su poznati po ilegalnoj nabavci i preprodaji eksploziva i oružja. Istragom će se utvrditi je li dvojac sam planirao aktiviranje bombe koja je ubila zaštitara Zvonka Barbića. Federalna policija pretresla je u petak i subotu nekoliko objekata u Vitezu i Zenici. Priveli su sedam osoba, a uhitili tri. Među njima je i Admirov brat Semir u čijem su stanu pronašli pola kg marihuane.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • 25sat 13.10.2008.

    poznati su po švercu oružjem i eksplozivom!!!! !?? kao da su poznati po preprodaji ogrijeva, a čak im je poznata i tarifa ???

  • marina_an_st 13.10.2008.

    Bas cool. Kazu kako su poznati po nekakvim kriminalima itd. Pa kada su tako poznati sto ih nisu sredili na virjeme. Tako i ove koji sada ispijaju kave po kaficima Viteza i Nove bile, pa do Novog Travnika. One koji se okupljaju kod \"Meke\" u n.b.... za sve njih oni znaju, samo je pitanje vremena kada će reagirati. Jadna je zaštita u bih, jadna.

  • user_21090 13.10.2008.

    Baš me čudi,ako su po svemu tome poznati što su radili na slobodi. Takvih poznatih je još uvijek puno na slobodi,čeka se vjerovatno da i ostali naprave zločin pa će ih pritvoriti na mjesec dana,pa će se braniti sa slobode,u međuvremenu se i dalje baviti kriminalom itd.itd. Sve poznato od prije,na žalost jedan čovjek zbog njihovog bolesnog uma leži u zemlji,a pitanje je što će biti i sa drugim teško povrjeđenim,jer je i dalje na aparatima.

Komentiraj...
Vidi sve komentare