To je to što me zanima!

'Boravak u Sheratonu stoji oko 45.000 kn, nije nikakav luksuz'

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Spremni smo predočiti i račune, rekla je Jureško Kero i dodala kako bi trebalo zakonski regulirati razdoblje od kraja izbora do inauguracije novog predsjednika
Vidi originalni članak

Voditeljica tima izabrane predsjednice Kolinde Grabar Kitarović Jadranka Jureško Kero izvijestila je novinare kako će Ured predsjednice biti na Pantovčaku.

Smanjit će broj djelatnika i savjetnika

- Nakon što preuzme dužnost u dogovoru sa svim relevantnim službama odlučit će gdje i kako dalje. Broj djelatnika u Uredu predsjednika i savjetnika će se smanjit i - potvrdila je Jureško Kero, ali za koliko znat će se nakon sistematizacije.

Štednja na svim područjima: O svemu odlučuje predsjednica

No, tvrdi da će se štedjeti na svim područjima .

- Radi se nova sistematizacija što je potrebno učiniti i o tome odlučuje sama predsjednica. Sigurno je da će biti manje savjetničkih mjesta i da će se smanjiti broj djelatnika, a koliko to još ne znamo - rekla je Jureško Kero napominjući da će o svemu odlučiti izabrana predsjednica kada preuzme dužnost .

'Stručnjake će pitati za mišljenje, ali uvijek je njezina zadnja'

Napomenula je da Kolinda Grabar Kitarović dobro poznaje vanjsku politiku, društvene teme i politička događanja u zemlji te joj shodno tome sigurno neće trebati veliki broj savjetnika.

- Koristit će kao i tijekom kampanje stručnjake iz cijele Hrvatske. Bilo bi lijepo i čast da ih predsjednica zamoli za mišljenje, a uvijek je njezina odluka zadnj a - izjavila je Kero.

'Sheraton? Nije riječ o nikakvom luksuzu'

Osvrnula se i na napise o luksuznom predsjedničkom apartmanu u hotelu Sheraton te istaknula kako '' nije riječ o nikakvom luksuzu''.

- Troškovi boravka u uredu predsjedničkog apartmana su nešto manji od 45.000 kuna. Spremni smo predočiti i račune - rekla je Jureško Kero i dodala kako bi trebalo zakonski regulirati razdoblje od kraja izbora do inauguracije predsjednika.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

'Markov trg je premalen za sve koji žele doći na inauguraciju'

Kazala je i da je lista gostiju na inauguraciji zaključena, ali je uvjerena da će se ona još nadopunjavati te da je Markov trg premalen za sve koji bi željeli doći.

- Prema sadašnjim informacijama, zbog sigurnosti će moći na Markovu trgu biti oko 1000 ljudi. Puno građana iz cijele Hrvatske želi doći na inauguraciju . Razmatraju se i opcije da građani budu na Cvjetnom trgu ili Trgu bana Jelačića, ali je želja da što više njih bude na Markovu trgu - rekla je Jureško Kero.

Pavić: Na kampanju smo ukupno potrošili 8,13 milijuna kuna

Glasnogovornik predsjednice Mladen Pavić rekao je kako će u utorak biti objavljeno financijsko izvješće za oba kruga predsjedničkih izbor te da će ga u srijedu poslati i DIP-u.

Kazao je kako su ukupni troškovi kampanje 8,13 milijuna kuna, od čega na donacije otpada 4,6 milijuna kuna,  a razliku od 3,5 milijuna kuna je platio HDZ.

- Riječ je o 640 donatora, uglavnom su to mali iznosi prikupljeni na donatorskim večerama - kazao je Pavić.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Idi na 24sata

Komentari 729

  • vuki7kozlica 16.02.2015.

    pa sta oni svi skupa znaju kolko novac vrijedi kad ni novine za svoje novce ne kupuju.banda bahata i lijevi i desni

  • sebach 12.02.2015.

    Evo malo troškova, pa popričajmo o njima. "U trenutku kada je hrvatski proračun pred bankrotom "ministrica stranih poslova u RH" Vesna Pusić dodijelila je ukupno 1.884.084,16 kuna slijedećim organizacijama civilnog društva: CENTAR ZA MIROVNE STUDIJE za projekt pod nazivom "Dva sukoba, dva prostora - zajednička želja za mirom" dobio je 250.000 kuna, UDRUGA „ZDENAC" je dobila 150.017 kuna za "Prevenciju zaraznih bolesti u Tanzaniji", EUROPSKI EDUKACIJSKI FORUM imao je vrlo "zanimljiv" i za RH "vrlo važan" projekt - "Osnaživanje žena poljoprivrednica na poplavljenim područjima u BiH" za koji je iz hrvatskog Državnog proračuna uzeo 241.266 kuna. "GONG" je pak dobio 250.000 kuna za projekt "Novi BiH trijalog - građansko umrežavanje, dijalog i kritičko praćenje europskih integracija", DOCUMENTA - CENTAR ZA SUOČAVANJE S PROŠLOŠĆU je podvalila program koji vjerojatno ni Vesna Teršelič ne može ponoviti, a naziv mu je "Izgradnja kapaciteta ukrajinskih OCD-a za istraživačko dokumentacijski rad na teškim kršenjima ljudskih prava". Udruga "ODRAZ - ODRŽIVI RAZVOJ ZAJEDNICE dobila je 250 tisuća kuna za projekt "Žene i održivi razvoj", CENTAR ZA ŽENE ŽRTVE RATA dobio je 250 tisuća kuna za projekt "Osnaživanje uloge žene u području suzbijanja rodno utemeljenog nasilja, diskriminacije i post-konfliktne demokratske tranzicije i na kraju udruga BaBe je dobila 243 tisuće kuna za projekt "Obrazovanjem ka ravnopravnosti". Jasno radi se o marginalnim projektima za hrvatsku državu i društvo, ali tako Vesna Pusić kupuje njihovu lojalnost i onda nije čudno da su sve te udruge zadnjih godina izravno podupirale crvenog predsjednika i crvenu koaliciju."

  • svanuće 11.02.2015.

    Predsjednicu imamo ,pustimo da počne raditi pa će nam sve vrlo brzo biti jasno.

Komentiraj...
Vidi sve komentare