To je to što me zanima!

Boris Tadić nazvao izjavu Mesića 'ratnohuškačkom'

Tadić je na sjednici Vijeća sigurnosti UN-a osudio izjavu hrvatskog predsjednika Stjepana Mesića. Rekao je da se Srbija snažno protivi podjeli BiH
Vidi originalni članak

Srbijanski predsjednik Boris Tadić oštro je osudio nedavnu izjavu Stjepana Mesića te ju, na kraju govora pred Vijećem sigurnosti UN-a o stanju na Kosovu, nazvao opasnom i  ratnohuškačkom.
- Nema opravdanja za prijetnju uporabom sile protiv Bosne i Hercegovine ili bilo koje druge zemlje zapadnog Balkana. Srbija kategorički odbacuje takve provokacije a očekuje i od svake druge odgovorne strane da učini isto. Toga smo imali dosta - rekao je Tadić. Naglasio je kako je istodobno Srbija temeljito predana suradnji s Hrvatskom i svim drugim članicama UN-a u rješavanju svih bilateralnih i regionalnih pitanja. Izrazio je punu potporu suverenitetu i teritorijalnoj cjelovitosti BiH kao i snažno protivljenje podjeli BiH. Podsjetimo, predsjednik Stjepan Mesić je neformalno izjavio kako bi poslalo vojsku na koridor u slučaju da Republika Srpska organizira referendum o ocjepljenju od BiH. Poslije se opravdavao kako je ta izjava bila u kondicionalu.

Idi na 24sata

Komentari 22

  • livioantol 23.01.2010.

    očito da neki pojedinci vole Tadiča po molim idite uSrbiju.

  • Huck 23.01.2010.

    Ova me izjava gospodina Tadića , potsjeća na štrebera u osnovnoj školi. Lekciju nije shvatio, ali je naučio na pamet! Ponavlja po uzoru iz knjige dok ga ne prekinu... onda malo stane , i opet od početka! Dok svi ne shvate (i on sam) da to zaista nema temelja!

  • Gia 23.01.2010.

    ja živim u BiH i najbolja stvar koja se može dogodit federaciji je da se rastavi, jer će jedino tako \'svak bit na svome\', drugačije ovdje nema mira, a daytonski sporazum koji su potpisali Hrvatska, Srbija sa onim bivšim BiH predsjednikom je čisti promašaj

Komentiraj...
Vidi sve komentare