To je to što me zanima!

Boris Tadić u Peć putovao helikopterom Vojske RH

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Odluka da Hrvati prevezu Tadića u Peć je došla nakon dogovora srpskih vlasti te uprave KFOR-a u Prištini, kojoj je hrvatska jedinica podređena
Vidi originalni članak

Srbijanski predsjednik Boris Tadić je na ustoličenje patrijarha Irineja u Peći stigao helikopterom Hrvatske vojske. Odluka da Hrvati prevezu Tadića u Peć došla je nakon dogovora srpskih vlasti i uprave KFOR-a u Prištini, kojoj je hrvatska helikopterska jedinica podređena. Srpski Alo piše kako su iz Ureda predsjednika Josipovića izvijestili da nisu o tome pričali s Tadićevim kabinetom. Iza samostana u Peći bio je improvizirani heliodrom gdje je Tadić sletio, a to područje su neprestano nadgledali.
- Posada HRZ-a u misiji na Kosovu obavlja sve zadaće koje obavlja i KFOR. Sve dnevno operativne zadaće primaju od Zapovjedništva KFOR-a. Riječ je o transportnim zrakoplovima koji se koristi za prijevoz tehnike i osoba, kako vojnih, tako i civilnih - rekao je glasnogovornik MORH-a Goran Grošinić. Dodao je da su svi veleposlanici NATO-a prilikom posjeta Kosovu bili prevoženi od strane HRZ-a.
- To govori o sposobnostima i obučenosti naših pilota i pokazuje kako KFOR vjeruje HRZ-u - rekao je Grošinić.

Idi na 24sata

Komentari 15

  • plavi cvijet 05.10.2010.

    @shorty Demokracija je i svatko ima pravo izreći svoje mišljenje. Nije Josipović Tito pa da se o njemu ne može izraziti svoje mišljenje. Osim toga, zar je loše biti Hrvat ili veliki Hrvat? Vrijeđanjem i ponižavanjem Hrvata samo se izaziva osjećaj domoljublja koji čak može prijeći u mržnju, a o tome se inače u normalnim okolnostima niti ne razmišlja. Meni osobno je Josipović čudan lik i još uvijek ne znam kamo bih ga svrstala.

  • rođin rođo1 05.10.2010.

    gle čuda kako danas niko ne negoduje za potrošnju goriva i novca iz hrvatskog proračuna,a sjetimo se samo prije nekih mjesec i pol i onog hvale vrijedna poteza HRZ kada su dečka iz širokog dovezli u zagreb.svi su bili protiv i svi su se pitali ko to plaća,a dragi moj hrvatski narode evo danas se ja pitam ko plaća put srpskog predsjednika što ga voza HRZ..................

  • proffy 05.10.2010.

    power music +1 za komentar :D

Komentiraj...
Vidi sve komentare