To je to što me zanima!

Borovec: Otmičari sa slike su policajci iz Dubrovnika

Novinari australske televizije tvrde da su kamere kod kluba Fuego snimile auto i muškarca. Dale Lapthorne tvrdie da je policija to makla sa snimke
Vidi originalni članak

Glasnogovornik policije Krunislav Borovec i načelnik PU dubrovačko-neretvanske Zlatko Sokolar na konferenciji za novinare očitovali su se o slučaju Britt Lapthorne i o dokumentarcu emitiranom na australskoj televiziji Channel 7. Borovec je kazao da film nimalo ne pomaže policiji na rasvjetljavanju ovog slučaja, te je dodao kako u filmu nema novih činjenica vezanih za slučaj. Slike fotorobota mogućih počinitelja prikazanih u tom filmu, kazao je Borovec, ustvari su slike vrlo kvalitetnih djelatnika PU dubrovačke. Napomenuo je kako u Dubrovniku ne postoje nikakve organizirane bande koje otimaju djevojke nego se u konkretnom slučaju, kojeg je jedna od sudionica u prikazanom filmu prijavila, radi o legalnom postupanju policijske službe. Načelnik PU dubrovačko-neretvanske Zlatko Sokolar rekao je da je Dubrovnik otvoren i siguran grad i da prikazani film ne odgovara istini. Kazao je i kako su australske novinare primili i davali im izjave za film, no da su oni to zloporabili.
- Nažalost, obdukcija nam nije dala odgovor na cijeli niz pitanja, no uz pomoć Interpola pokušavamo doći do informacija bitnim za riješenje ovoga izuzetno bitnog slučaja - rekao je Sokolar. Borovec je dodao da komb,i koji se spominje u filmu, a kojim se navodno koriste otmičari, operativno zanimljiv policiji te da su određene informacije o takvom kombiju imali.
- Napravljen je cijeli niz provjera, no za sad se oko toga još ništa konkretno ne može tvrditi - zaključio je Borovec.

DALE LAPTHORNE: POLICIJA JE IZREZALA DOKAZE SA SNIMKE
Roditelji Britt Lapthorne, Dale i Elke Lapthorne za australsku televiziju rekli su kako dubrovačku policiju smatraju nesposobnom. Australski novinari otkrili su da su kod kluba Fuego nadzorne kamere snimile vozilo u koje je, prema riječima jedne australske djevojke, muškarac pokušao uvući nju i njene prijateljice. Supružnici Lapthorne ogorčeni su na policajce koji su, smatraju, snimku vozila i muškarca izrezali.
- Razočarani smo dubrovačkom policijom koju smatramo djetinjastom - rekao je Dale Lapthorne.

Idi na 24sata

Komentari 41

  • sablja 10.02.2009.

    E sad mi tek nije ništa jasno osim činjenice da su djevojke opisale osobe koje zaista postoje. Dakle nisu ih izmislile, a što se zapravo događalo između njih i tih policajaca i gdje je došlo do \"krivog spoja\" to još nije objašnjeno. U svakom slučaju opet jedna čudna priča.

  • user_33873 10.02.2009.

    Ja ne vjerujem u to,dokumentarac izgleda izrežirano i neprirodno ali tko zna svima treba lova do krova

  • jasenak 10.02.2009.

    Ajmo im po dobrom starom hrvatskom običaju zapalit zastavu , a kada naletimo na kojeg od njih dobro ga prebit , i za kraj ćemo fućkati australskoj himni na nekom sportskom natjecanju .Oni će dirati našu samostalnost , samobitnost i neovisnost .

Komentiraj...
Vidi sve komentare