To je to što me zanima!

'Boršić je rekao da studentica Ana ima veze s dojavom o Fini'

Štrk je rekao da su u pljački poslovnice Fine u Zvonimirovoj 2005. u Zagrebu, kad su ubijena dvojica zaštitara, sudjelovali on, Ivica Tucman i treći maskirani čovjek
Vidi originalni članak

Dubravka Žugelja nisam vidio do ranijeg suđenja, a s Antom Rosom nikada u životu nisam komunicirao, svjedočio je Ivica Štrk na Županijskom sudu u Zagrebu. Štrk je rekao kako su u pljački poslovnice Fine u Zvonimirovoj 2005. u Zagrebu , kada su ubijena dvojica zaštitara, sudjelovali on, Ivica Tucman i treći maskirani čovjek za kojeg ne zna tko je to bio.

Štrk i Ivan Boršić, koji je isplanirao pljačku pravomoćno su osuđeni na 10 godina zatvora. Dubravko Žugelj na prethodnom suđenju osuđen je na 40 godina za ubojstvo zaštitara Drage Renara i Stipe Mušana, a Ante Roso, kome se sudilo u odsustvu jer je bio u bijegu na šest godina. No kako su se Boršić i Štrk poslije na glavnoj raspravi branili šutnjom te ih ostali okrivljenici, koje su teretili nisu mogli ispitati, Vrhovni sud ukinuo je nepravomoćnu presudu. U ovom postupku Boršić i Štrk su svjedoci.

- Boršić mi je rekao da hoda s Anom. Visokom plavušom koja studira pravo i ima neke veze s tipom (dojavom). Hvalio se i da ima zaštitara koji mu daje podatke o Fini i da se s njim nalazi kod groblja u Sv. Heleni - svjedočio je Štrk dodavši kako je Boršić uvijek imao nacrtan plan poslovnice Fine ili banke koju su opljačkali. Dodao je i kako je Boršić uvijek uzimao tal (dio plijena) i za onoga koji bi im dao dojavu o plijenu. Štrk je rekao kako o pljački u Fini nikada s nikim nije razgovarao pa ni s Boršićem koji mu je 2,5 mjeseca kasnije dao dio plijena.

- Dao mi je manje novaca od dogovorenog. Rekao je da su dva čovjeka poginula i da to mora podmazati i zataškati - rekao je Štrk dodavši kako je nakon pljačke Fine izbjegavao Boršića što je više mogao.

- Pokušavao me nagovoriti još na neke pljačke na što nisam htio pristati - završio je Štrk.

Dražen Bekavac, koji je na prethodnom suđenju oslobođen, svjedočio je o tome kako je sakrio plijen iz poslovnice Fine u Zvonimirovoj.

- Ivica Tucman nazvao me isti dan kad je bila pljačka. Kada smo se našli s njim je bio neki čovjek.Imao je kapu na glavi pa ne znam tko je to bio. Tucman mi je rekao da sakrijem novac od 'utjere'. U autu, za koji mi je rekao gdje je, našao sam dvije torbe. U jednoj je bio novac, a u drugoj nešto lagano što je lupkalo. Mislim da se radilo o oružju. Tu laganu torbu, koju nisam otvarao, bacio sam u rijeku preko Savskog mosta, a novac sam zakopao na posjedu kuma Žarka Relotića u Novom Čiču. Na mjesto gdje sam stavio novac posadio sam boriće. Nakon pola godine Boršić mi je rekao da ga iskopam. Iskopao sam ga, kumu rekao da prošeta, a Boršić je potom dva sata prebrojavao novac te mi potom dao do pet tisuća kuna - rekao je Bekavac. Tvrdi da ne poznaje Antu Rosu niti Dubravka Žugelja

U sudnici su u petak bili sin Ante Rose i brat i otac Dubravka Žugelja kao publika. 

Idi na 24sata

Komentari 7

  • liliana 26.10.2014.

    Najgora vrsta ljudi,ubijati nedužne ljude zbog novca.Užas.

  • bbbdado 25.10.2014.

    Nevjerojatno koliko su lopovi bili organizirani

  • diba_1 24.10.2014.

    u ovom slučaju svi akteri zaslužuju doživotni zatvor.

Komentiraj...
Vidi sve komentare