To je to što me zanima!

Bozanić zbog rane Vukovara prozvao 'bešćutne političare'

Još uvijek trpimo posljedice komunističkog terora, o kojem se hrvatskoj javnosti skriva istina, čak i veličajući nalogodavce i izvršitelje zločina, rekao je Bozanić
Vidi originalni članak

U svetištu Majke Božje Bistričke održano je 282. zavjetno hodočašće vjernika grada Zagreba, gdje je misu predvodio kardinal Josip Bozanić koji se u propovijedi osvrnuo na 'lex Perković', Vukovar i stanje u Siriji. 

'Još trpimo posljedice komunističkog terora'

- Kao kršćanima neprihvatljiv nam je bilo koji politički stav koji grubo gazi dostojanstvo čovjeka, a naročito pogubne ideologije 20. stoljeća. I dok smo u Hrvatskoj na svim razinama upoznati neprihvatljivošću fašizma i nacizma, još uvijek trpimo posljedice komunističkog terora, o kojem se hrvatskoj javnosti skriva istina, čak i veličajući nalogodavce i izvršitelje komunističkih zločina. Takva ponašanja hrvatskim katolicima nikada neće biti prihvatljiva - rekao je Bozanić i upitao se za čije se dobro to čini.

- Nažalost, premda sam na to i prije upozoravao, kao vjernik i biskup, danas ne mogu prešutjeti pokušaj da se obescijene simboli slobode i da se hrvatska vukovarska rana otvara na križu bešćutnosti političara - rekao je Bozanić.

Kardinal se osvrnuo i na stradanja stanovnika u sukobima u Siriji. Pozvao je na mir i hrvatskom Caritasu poručio da se založi za stradale. 


Idi na 24sata

Komentari 656

  • Mura_1Horvat 10.09.2013.

    Katolička crkva= kolaboracija sa fašizmom i nacizmom....

  • Zorba 10.09.2013.

    Mr Stan Laurel po obicaju odvali svakome sto pripada, a da mu pri tome ne padne ni dlaka s glave, ni kuna iz dzepa. A da mi je znati kako bi ga papa Francisco ocijenio u njegovu radu, mimo dijeljenja lekcija!?

  • ben hur panonius 10.09.2013.

    bešćutni proziva bešćutnog to je kao razgovor gluhih...ma daj ako nemaš što reći spusti ruku

Komentiraj...
Vidi sve komentare