To je to što me zanima!

Bozanić: Jelena Brajša je bila žrtva medijskog linča

U 'slučaju Brezovica' kazao je kardinal, dokumenti dokazuju da je Brajša određene odmah smijenila s radnog mjesta čim je doznala za zlodjelo
Vidi originalni članak

Nadbiskup zagrebački Josip Bozanić u povodu nedjelje Caritasa predvodio je euharistijsko slavlje u zagrebačkoj katedrali te je proslavljena i 75. obljetnica organiziranog djelovanja Caritasa Zagrebačke nadbiskupije.  Kardinal je podsjetio da je komunistička vlast u ožujku 1946. godine zabranila Caritas, oduzela mu imovinu i predala Crvenom križu. Početkom 60-tih godina prošloga stoljeća nadbiskup Franjo Šefer osniva podružnicu Caritas Internationalis, a brigu o karitativnom radu povjerava Jeleni Brajša.
- Ona je 39 godina bila na čelu Caritasa Zagrebačke nadbiskupije koji je njezinom zaslugom izrastao u najveći biskupijski Caritas u ovom dijelu Europe. Caritas cijelo vrijeme skrbi za napuštenu i obespravljenu djecu kao i onu s posebnim potrebama, skrbi za žene u nevolji, za hendikepirane, stare, nemoćne i socijalno ugrožene, rekao je Bozanić. Kardinal Bozanić osvrnuo se i na napade koje je doživjela Brajša tijekom 2005. ocijenivši da je to bio medijski linč.
- Gledajući danas, ti medijski zapisi vrve mržnjom na Caritas i Crkvu, a usput obiluju netočnim informacijama i teško se oteti dojmu da su namjere i cilj bili puno širi od određenoga slučaja - ustvrdio je Bozanić. U 'slučaju Brezovica' kazao je kardinal, dokumenti dokazuju da je Brajša određene osobe odmah smijenila s radnog mjesta čim je doznala za zlodjelo, dodao je. Njoj je posebno zahvalio kao i svim djelatnicima koji su dali veliki doprinos u djelovanju te ustanove. Misi u zagrebačkoj katedrali uz Jelenu Brajša, bivšu ravnateljicu, bili su nazočni i nova ravnateljica časna sestra Jelena Lončar, državna tajnica u Ministarstvu zdravstva i socijalne skrbi Dorica Nikolić, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, te predstavnici Mešihata islamske vjerske zajednice i drugi.

Idi na 24sata

Komentari 18

  • puz 16.12.2008.

    mekana daj mi molimte napisi ime odvjetnickog ureda od brajsinog zeta treba me negdje neko zastupat pa mislim da taj covjek nemre izgubit parnicu ili ima dobre veze

  • mekana 14.12.2008.

    Bozaniću baš si fuj!Dovoljno je da je znala za zlostavljanje,jer dnevnik onog manijaka je policija našla kod nje.Osim toga dokazano je da se nakrala i da joj kćer,zet odvjetnik i unučad nikada ne moraju raditi.Šta bulazniš o linču na nju,glupane?Uostalom što se čudimo pa nađete vi opravdanja i za svećenike pedofile.Onom iz Rijeke dokazali zlostavljanje dječaka,a vi ga poslali na otok,gdje je nastavio raditi pa čak i ispovijedati djecu,a kao nije smio.Brajša je stara,ogavna babrtina,oguglala na nevolju djece,a na konto njih se obogatila samo tako.

  • voreti3 14.12.2008.

    bozaniću ne seri! ova crkva u rvata se ponaša ko prava mafija

Komentiraj...
Vidi sve komentare