To je to što me zanima!

Bozanić je pozvao na molitvu za mir u zaraćenim područjima

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Nada nam omogućuje da se zalažemo za dostojanstvo svake ljudske osobe, da se zauzimamo za pravo svakog ljudskog bića na život, rekao je kardinal Josip Bozanić
Vidi originalni članak

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić predvodio je na svetkovinu Uznesenja Blažene Djevice Marije svečano euharistijsko slavlje u marijanskome svetištu u zagrebačkim Remetama. Okupljene je vjernike u svojoj homiliji podsjetio na Marijinu sveprisutnost u svakodnevnom životu.

- Nebesko zajedništvo s Marijom, Isusovom Majkom i naš je cilj, smatra Kardinal.

Kako je rekao, blagdan koji danas slavimo ispunja nas radošću, ulijeva nadu koja se ne tiče samo nas vjernika, nego svakog čovjeka i svih ljudi.

Govoreći o malome čovjeku koji je nesiguran, obeshrabren, izložen nerazumijevanju i nepravdama, pritisnut kušnjama, slabošću pred grijehom, ili pak opterećen nedostatkom ljubavi i ljudskoga suosjećanja, Kardinal je istaknuo da upravo Marija, dar s neba, poznaje naše boli i razumije naše nevolje te nam svim srcem dolazi ususret donoseći utjehu.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Riječi kojima je Marija povjerovala odnose se na budućnost i zbog toga je vjera Djevice iz Nazareta vjera ispunjena nadom. Potaknuta Elizabetinim usklikom, Marija izriče svoj Veliča, hvalospjev nade - kazao je.

Hvalospjev Veliča, nastavio je Kardinal, u prvom je redu hvalospjev o Bogu u kojemu Marija naglašava i hvali primat velikodušne i milosrdne Božje ljubavi.

Na kraju svoje homilije, poručio je da smo kao kršćani pozvani vjerovati u raj prema kojemu trebamo usmjeriti svoj živo t, ali i da je Marija ona koja nam pomaže shvatiti nadu kao krepost u svim porama našega života.

- Nada nam omogućuje da se zalažemo za dostojanstvo svake ljudske osobe , da se zauzimamo za pravo svakog ljudskog bića na život; da promičemo pravdu stavljajući se na stranu slabijih i siromašnih, poniznih, napuštenih, da budemo uz one nad koje je Bog ispružio svoju moćnu ruku.

Pozvao je na molitvu za mir u zaraćenim područjima , ali i za ljude u krajevima naše Domovine suočene s posljedicama velikih poplava i prijetnjama novih elementarnih nepogoda.

- Pomozi nam vjerovati da ne postoje situacije u životu, ma koliko bile teške i obeshrabrujuće, u koje ne može ući snaga uskrsnuća tvojega Sina, koja nas oslobađa od svakoga zla i grijeha, snaga njegove ljubavi koja oprašta i spašava - zaključio je Kardinal.

Idi na 24sata

Komentari 84

  • fulir 14.09.2014.

    "gospodine" Bozaniću gdje ti je dostojanstvo, kako se samo voliš skrivati iza slatkih rijeći, žalosno no istinito gdje je tu skromnost što će ti obečati opozicija ako vodiš kampanju s oltara ? Bozanicu ti nisi Papa ratovi su izvan Hrvatske: Molite za one koji su poplavljeni To se ipak događa u Hrvatskoj. Malo si se zanio.

  • LoreleyLion 17.08.2014.

    hajde 24 nijemci vam se smiju kako prodajete krunice jer ih nitko nece, da ste poceli sa hare krisna imali bi vise zarade

  • LoreleyLion 17.08.2014.

    pa sto vi mene napadate?????? to sto vam se istina kaze u lice??????????????? hajde admini uskoro ode 24 sata, prijavite se na burzu red je dug

Komentiraj...
Vidi sve komentare