To je to što me zanima!

Bozanić: Radnici gube plaće, a što rade institucije i sindikati?

Kardinal je govorom podsjetio na visoku stopu nezaposlenosti, radnike koji ne primaju plaću, mlade koji nemaju perspektive, te poduzeća koja propadaju
Vidi originalni članak

Što rade državne institucije, što rade sindikati koji toleriraju da su toliki radnici bez plaće - upitao je Kardinal Josip Bozanić na predstavljanju zbornika "Kultura rada u Hrvatskoj. Peti hrvatski socijalni tjedan, Zagreb, 21.-23. listopada 2011."

Kardinal je svojim govorom podsjetio na visoku stopu nezaposlenosti, radnike koji ne primaju plaću, mlade koji nemaju perspektive, te poduzeća i institucije koje propadaju, priopćio je Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije.

Bozanić kaže da su poboljšanju stanja u društvu pozvani doprinijeti i laici aktivni u Crkvi. U tom procesu, smatra Kardinal, prvi potez ne povlači kler jer je on zadužen za poučavanje i produbljivanje socijalnog nauka Crkve, već laici koji će probuditi nove inicijative.

- Neka ovo predstavljanje bude znak u kretanju nabolje u našem hrvatskom društvu jer situacija vapi i zove - zaključio je kardinal Bozanić.

Idi na 24sata

Komentari 69

  • Ventusxs Ventus 05.03.2015.

    Bozanicu, za dobroit građana odrecite se sredstava iz proračuna RH i pokušajte zivjeti od milodara vjernika isto kao što i gradani čine svojim zaslužnim milodarom ostvareenim radom.

  • oktopus1 05.03.2015.

    ljudi cudo kardinal progovori

  • magdalena63 04.03.2015.

    Što rade institucije? Pa, između ostaloga, dozvoljavaju vam da ne uplaćujete poreze, i uz to, da vas mi iz proračuna financiramo .

Komentiraj...
Vidi sve komentare