To je to što me zanima!

Božinović: Gužve na Bajakovu nemaju veze s ulaskom Hrvatske u šengenski prostor

I ranije smo komunicirali da se od 1. siječnja granična kontrola na vanjskoj granici neće promijeniti i nije se promijenila, jer hrvatska policija od ranije primjenjuje šengenski zakonik, rekao je Davor Božinović
Vidi originalni članak

Gužve na Bajakovu proteklog vikenda nemaju apsolutno nikakve veze s činjenicom da je Hrvatska od 1. siječnja članica šengenskog prostora, izjavio je u ponedjeljak ministar unutarnjih poslova Davor Božinović.

Odgovarajući na Hinin upit Božinović je kazao da su gužve koje su se stvorile tijekom vikenda na graničnom prijelazu Bajakovo očekivane zbog završetka blagdana i povratka većeg broja ljudi prema zemljama EU.

UDARNI POVRATNIČKI VIKEND Ogromne gužve na granicama, na Zagreb Istok kolona 4 km: 'Nehumano, čekamo 10 sati...'

„I ranije smo komunicirali da se od 1. siječnja granična kontrola na vanjskoj granici neće promijeniti i nije se promijenila, jer hrvatska policija od ranije primjenjuje šengenski zakonik.

Uzmimo podatke hrvatske granične policije za 24. prosinca prošle godine, dok još nismo bili članica šengena, a kada je situacija na Bajakovu bila obrnuta. Dakle, na ulazak u Srbiju se čekalo i do pet sati jer unatoč velikom broju traka za graničnu kontrolu na hrvatskoj strani, infrastruktura s druge strane granice ne može podnijeti toliki broj putnika, a bez većih čekanja”, kazao je Božinović.

NE SMIRUJE SE PROMET VIDEO Prometni kaos: Gužve na autocestama, satima se čeka na ulaz u Hrvatsku iz Srbije i BiH

Dodao je da su svi koji su ovaj vikend putovali mogli osjetiti šengen, „ali na drugoj lokaciji, u trenutku kada su bez zaustavljanja i čekanja na graničnu kontrolu izašli iz Hrvatske i ušli u Sloveniju, kao što su i tisuće naših građana, po prvi puta, bez ikakvih gužvi krenuli na svoja skijaška odredišta”.

Idi na 24sata

Komentari 13

  • Jopazg 09.01.2023.

    Strpljenja,ne mozete samo tako iz pasaluka u napredni svijet. Prema voljenoj rusiji su vam manje guzve…

  • genadij500 09.01.2023.

    Balkanci ostaju balkanci. Prvo ko stoka proizvedu stampedo jer bi svi unutar par sati iz otadžbine i onda se čude kaj moraju čekati da uđu u HR.

  • ŽutiMedij24 09.01.2023.

    Naravno da nema, nego je to povezano s nesposobnom policijom d.o.o. i korumpiranim carinicima

Komentiraj...
Vidi sve komentare