To je to što me zanima!

Božinović ne očekuje odlazak policijskih službenika u štrajk

Istaknuo je i kako ova vlada ozbiljno shvaća svoj posao, pa će, za razliku od prijašnjih vlada, u svom mandatu povećati plaće javnim i državnim službenicima za 20 posto
Vidi originalni članak

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović u utorak je izjavio kako ne očekuje da će nakon prosvjetara u štrajk stupiti i policijski službenici, jer je njima Vlada korigirala koeficijente. 

- Mi smo u ovom mandatu, kada je u pitanju policija, podigli plaće za nekoliko kategorija policijskih službenika i vratili smo plaće policijskim službenicima više i visoke spreme te dodatke od 2 do 4 posto koje su im prijašnje vlade oduzele - izjavio je Božinović na primopredaji i demonstraciji policijskih vozila i opreme.

Krajem 2017. godine Vlada je izmijenila Uredbu o plaćama policijskih službenika kojom su, uz ostalo, povećani koeficijenti složenosti poslova interventnoj i specijalnoj policiji.

Božinović ističe da njegovo ministarstvo za to nije tražilo nikakva dodatna sredstva, već je sve iznose osiguralo iz postojećeg proračuna.

- Mi smo iz svog postojećeg proračuna vratili nešto što je netko drugi policajcima oduzeo iz isto toliko velikog proračuna - rekao je Božinović.

Istaknuo je i kako ova vlada ozbiljno shvaća svoj posao, pa će, za razliku od prijašnjih vlada, u svom mandatu povećati plaće javnim i državnim službenicima za 20 posto.

- To dovoljno govori o ozbiljnosti koju Vlada poklanja i obrazovanju i drugim javnim i državnim službama, a tako ćemo i nastaviti - poručio je.

Idi na 24sata

Komentari 42

  • 28.11.2019.

    Ma on uopće nema pojma koliku plaću imaju policajci. Glavno da ima sredstava za LAŽNE branitelje za stvarne već nema) ima za glumce , pevalke i ostale individue koje su dva sata sjedile u Saboru i primaju povlaštene mirovine, i naravno ima za crkvu, u kojoj se još i legalno djeli mito, jer ako svečenik ima plaću, a dobije dodatno novac za neku svoju uslugu, onda to nije milar, to je MITO. Neka se ovo sve iskorigira pa onda ispočetka.

  • Uragan_1 26.11.2019.

    Ako i koji krene bit će pritvoren 😂😂😂

  • Benava14 26.11.2019.

    Božinoviću,pitaj pravosudne policajce kolika im je plaća,kakvu radnu opremu imaju,radne uvjete itd sram te može biti,lupetaš takve gluposti...

Komentiraj...
Vidi sve komentare