To je to što me zanima!

Božinović o Hrvatima uhićenima u Zambiji: Nemam prigovora na postupanje prema njima...

Posjećamo, Božinović je prošlog tjedna potvrdio kako su djeca iz Konga, koju su u Zambiji posvojila četiri hrvatska para naknadno uhićena zbog sumnje u trgovanje ljudima, imala hrvatske dokumente.
Vidi originalni članak

Zambijska je policija 7. prosinca uhitila četiri para iz Hrvatske zbog sumnje na trgovinu ljudima. Presreli su ih zajedno s djecom. Jedno je staro godinu i tri mjeseca, a ostalo troje imaju po tri godine. Hrvati su pritvoreni odvojeno u nekoliko policijskih postaja, dok su djeca predana ustanovama za socijalnu skrb. 

GRLIĆ RADMAN O UHIĆENJIMA U ZAMBIJI: Ministarstvo vanjskih poslova: Nismo sudjelovali u postupku posvojenja djece u Kongu...

Zambijski mediji naveli su da imigracijski službenici u zračnoj luci Simon Mwansa Kapwepwe uhitili četiri para hrvatskog podrijetla nakon dojave koju su dobili, te da dokumenti o posvajanju, a koje su izdale vlasti Konga, izgledaju falsificirano. Zajedno s kolegama iz Konga provjeravaju autentičnost dokumentacije, potvrdio je to i šef policije regije Copperbelt, Peacewell Mweemba.

HRVATI U ZAMBIJSKOM PRITVORU Država istražuje: Otkud djeci iz Konga hrvatski dokumenti?

Hrvatske vlasti  pomno istražuju slučaj, a osnovana je i radna skupina u kojoj su predstavnici Državnog odvjetništva Republike Hrvatske, Sigurnosno-obavještajne agencije i resornih ministarstava koja održava sastanke oko ovog slučaja.

Slučaj je za RTL komentirao potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović.

UHIĆENA ČETIRI HRVATSKA PARA Detaljno se istražuje posvajanje djece u Kongu, uključena i SOA

- Poznato vam je da naše institucije imaju osnovanu koordinaciju. DORH i policija su krenuli s izvidima i treba po svakom slučaju vidjeti na temelju čega su donesene odluke, upisi, rješenja - rekao je Božinović za RTL i dodao:

- Ministarstvo je nekoliko puta komuniciralo s tim ljudima. Oni su u jednoj situaciji, nikome nije ugodno, kad se nađe u takvom statusu, nemam nekih prigovara na postupanje prema njima - dodao je Božinović.

Posjećamo, Božinović je prošlog tjedna potvrdio kako su djeca iz Konga, koju su u Zambiji posvojila četiri hrvatska para naknadno uhićena zbog sumnje u trgovanje ljudima, imala hrvatske dokumente.

''Provode se istraživanja. Djeca imaju hrvatske dokumente koji su izdani na temelju odgovarajućih rješenja hrvatskih institucija'', kazao je tad Božinović.

Idi na 24sata

Komentari 42

  • yocko 02.01.2023.

    Zna se tko je izdao putovnice,tko je izdao putovnice srpskim kriminalcima i to u mup-u u Petrinjskoj??

  • arow 02.01.2023.

    Pa nisu to obicni "parovi",bili su na paradama vise puta

  • dahvaul 02.01.2023.

    O čemu sad tolika strka ljidi su prekršili zakon i za to trebaju odgovarati.Jedini problem koji ja vidim da se dolazi vrlo lako do hrvatskih putovnica i ostalih dokumenata.Pa gospon Božinoviću tu bi se trebalo uložiti energije pa da vidimo ko to tako lako prodaje hrvatske papire.

Komentiraj...
Vidi sve komentare