To je to što me zanima!

Božinović o Schengenu: 'Mislim da je austrijska pozicija kao i naša, zajednicu treba proširiti'

Sigurno će jedna od tema biti predstojeće Vijeće, ali i povećan broj migracija. Sigurno ćemo razgovarati o 8.12., rekao je ministar Božinović, komentirajući izjave koje dolaze iz Austrije oko Schengena
Vidi originalni članak

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović u utorak je komentirao ulazak Hrvatske u Schengen i izjave austrijskog ministra. Poručio je kako u srijedu austrijski kancelar stiže u službeni posjet Hrvatskoj te da će jedna od tema biti upravo to. 

- Sigurno će jedna od tema biti predstojeće Vijeće, ali i povećan broj migracija. Sigurno ćemo razgovarati o 8.12. i o tome što će biti na tom ministarskom sastanku na kojem Hrvatska očekuje, temeljem svega što smo proveli i provodio, i uvjereni smo da ćemo postati punopravna članica - rekao je Božinović, prenosi N1

STIŽE U POSJET PLENKOVIĆU Austrijski kancelar stiže sutra u Zagreb. Milanović: Želim pričati s njime, zagovarat ću Schengen

- Što se tiče Austrije, ona je u više navrata govorila da njihove zabrinutosti nisu vezane za pojedinačnu zemlju već za funkcioniranje Schengena - rekao je Božinović. Dodao je i kako se ulaskom Hrvatske može Schengen samo ojačati. 

- Mislim da je austrijska pozicija kao i naša, a to je da treba nadograđivati i proširiti Schengen, a blokade tome ne mogu pomoći - rekao je ministar. 

Poručio je da Hrvatska može biti kvalitetna članica i davati konstruktivan doprinos te istovremeno ispunjavati sve uvjete. 

O čovjeku koji je planirao atentat: 'Skupio je zavidan arsenal oružja' 

Božinović je komentirao i muškarca kojeg je policija uhitila u ponedjeljak, a za kojeg se sumnja da je planirao atentate na dužnosnike. 

- Radi se o osobi koja je skupila jedan zavidan arsenal oružja, a mislim da joj nisu strane ni druge osobe i grupacije koje su u posljednje vrijeme bile prisutne u hrvatskoj javnosti u smislu kontakata - rekao je ministar. 

KRIO PLAN ZA TERORIZAM Tko je muškarac koji je planirao atentate i napade? Pao je zbog pljački, bio naoružan do zuba...

Na pitanje koliko Hrvatska ima skrivenog oružja, Božinović je rekao "priličan broj". 

- Hrvatska je država koja je izašla iz rata, prije nešto više od 22 godine, ako računamo i mirnu reintegraciju, dosta tog oružja je ostalo u privatnim rukama, a stalno je prisutna naša kampanja gdje pozivamo građane da vrate neregistrirano oružje bez ikakvih posljedica - rekao je Božinović. 

Idi na 24sata

Komentari 8

  • tgar 22.11.2022.

    Kancelar dolazi kod nas kad naši nisu lobirali kako treba,,

  • Hasky1982 22.11.2022.

    Kad bude stizao austrijski kancelar, treba ga zahaltat na granici i provjeravati 5 sati, pa da ga vidimo onda 😂👎

  • DARIJA7 22.11.2022.

    Od EU-a zasad koristi imaju samo naše političke grabežljive "elite" pa ne znam što prosječan građanin ima plakati za Schengenom koji je još jedna tlapnja. Bolje bi im bilo da se bave unutarnjim problemima ove države nego da se klanjaju stranim protuhrvatskim političarima i njihovom okupatorskom kapitalu.

Komentiraj...
Vidi sve komentare