To je to što me zanima!

BP i Shell pod istragom: Cijene goriva namještali godinama?

Istražitelji Europske komisije u utorak su pretražili urede nekoliko velikih naftnih kompanija. Sumnjaju da su se tvrtke tajno sporazumjele i prijavljivale krive cijene
Vidi originalni članak

BP i Shell su pod istragom zbog sumnji da su više od desetljeća namještali cijene goriva, prenosi Daily Mail. Istražitelji Europske komisije u utorak su pretražili urede nekoliko velikih naftnih kompanija jer smatraju da su se tvrtke tajno sporazumjele i prijavljivale krive cijene agencijama koje objavljuju podatke na temelju kojih se određuju cijene nafte i benzina.

BP i Shell priznali su da su među nekoliko tvrtki u tri zemlje koje su pod istragom. Iz BP-a, čiji su uredi u Canary Wharfu jučer pretraženi, poručili su da potpuno surađuju s istragom dodajući kako u ovom trenutku ne mogu dati više komentara. Pod istragom je i norveška državna naftna kompanija Statoil.

Akciju su pozdravila udruženja vozača, kao što je britanski AA.

– AA od 2005. godine upozorava na špekulantske aktivnosti na tržištu nafte i goriva – rekao je glasnogovornik AA Luke Bosdet.

Idi na 24sata

Komentari 37

  • Freeda 16.05.2013.

    Inace za Shell nista lijepoga,od zagadjivanja u Africi,zagadjivanje Artika,à sad i namjestanja cijena goriva...zalosno kako ljudska pohlepa unistava planet...

  • Anarhija_1 15.05.2013.

    A ovce i dalje samo bleje...

  • MALI IVICA_1 15.05.2013.

    gospodo iz DORHA i USKOKA pročitajte ovo

Komentiraj...
Vidi sve komentare