To je to što me zanima!

Brač: Načelnik oštetio općinu Sutivan za pola milijuna kuna

Petar Vladislavić (69) se tereti da je sklapao ugovore i sporazume bez suglasnosti Općinskog vijeća te si priskrbio skoro pola milijuna kuna na štetu općine
Vidi originalni članak

Petar Vladislavić (69), načelnik općine Sutivan na Braču, osumnjičen je za nekoliko kaznenih djela zlouporabe položaja i ovlasti. Načelnika terete da je sklapao ugovore i sporazume bez suglasnosti Općinskog vijeća. 

Tako je primjerice s Hrvatskim cestama sklopio sporazum o financiranju rekonstrukcije ceste, a od tvrtki IGH i Geoprojekt naručio dokumentaciju vrijednu 50-ak tisuća eura. Načelnik je navodno i oslobodio obitelj Olah plaćanja komunalnih doprinosa za gradnju objekta za stanovanje. 

Obitelj je zapravo gradila apartmane, te su tako nezakonito stekli 54.000 kuna. Uz sve to načelnik je s odvjetnicom Verneom Caktaš sklopio ugovor o zastupanju općine Sutivan, također bez odobrenja Općinskog vijeća. Odvjetnica je fakturirala račune veće od propisanih odvjetničkih tarifa i tako zaradila 545.000 kuna.

Načelnika se tereti da je ukupno oštetio općinu Sutivan za nešto manje od milijun kuna.

Idi na 24sata

Komentari 6

  • 13.06.2013.

    Dobar je lik. Takvih ima ko u priči po tijelim alokalne samouprave. Možda da se malo pogleda i koliko zarađuju raznorazni referenti za kulturne i turističke djelatnosti a što zapravo rade.

  • JerkoKC 07.05.2011.

    To je zato što je pustio da mu maška pobigne iz kanpanela.

  • branjo 06.05.2011.

    Sigurno nije HDZovac ! HDZ je stranka postenih ljudi, culi ste Hebranga i Jacu ! Ovi sto ih hvata uskok to su podmetnuti SDPovi spijuni i domaci izdajnici !

Komentiraj...
Vidi sve komentare