To je to što me zanima!

Brač:Geodeta (23) opekla struja, amputirali mu ruke

Mladić je zaposlen u jednoj privatnoj tvrtki, a stradao je pri geodetskim mjerenjima u četvrtak oko 16 sati u blizini Postira. Stanje mu je kritično
Vidi originalni članak

Paul M. (23) iz Pučišća na otoku Braču teško je stradao uslijed strujnog udara u četvrtak oko 16 sati u mjestu Postira. Mladić je obavljao geodetska mjerenja za firmu Gea nedaleko od lokalne trafostanice. Prema prvim informacijama najvjerojatnije je geodetskom letvom dotaknuo dalekovod. Paul je zadobio opekotine drugog i trećeg stupnja na podlakticama, grudnom košu i nogama. Stanje mu je i dalje kritično, a prema neslužbenim informacijama iz bolnice liječnici su mu morali amputirati obje podlaktice. Na mjestu nesreće sa Paulom je bio njegov poslodavac Nikša Petković. Nikša je očitavao izmjerene vrijednosti, a Paul je radio s letvom dugačkom pet metara.
- Čuo sam kako je nešto puklo i vidio bljesak te Paula kako je pao na pod - kaže Nikola. Pružio mu je prvu pomoć i pozvao Hitnu pomoć iz Supetra.
- Užasno se osjećam. Paul je radio kod mene već pet godina i volim ga kao sina - shrvan je poslodavac. Mještani Postira kažu da je HEP odgovoran za nesreću, jer su kabeli čak tri metra niži od zakonom propisanih sedam metara. Kažu i da nemaju propisanu izolaciju, te da vozači kamiona stalno strepe da ih ne zakače u prolazu. Dodaju da je prije sedam godina čovjek smrtno stradao na istom mjestu. HEP se nije mogao očitovati na optužbe Postirana.
- O događaju smo saznali od policije, no tek kad dobijemo detaljnije izvješće moći ćemo se pričati o eventualnim propustima s naše strane - kazao je glasnogovornik Radomir Milišić.

Idi na 24sata

Komentari 7

  • crna400 28.05.2010.

    nikako mi nije jasno zašto doktori uvjek amputiraju ruke,noge itd...jer to im je najlakše...mislim da postoje i druge metode.......dal je sad bitno šta je radio,kud je išao itd...svi možemo pogriješiti....bitan je čovjekov život.....

  • prepametna 28.05.2010.

    a jadan, mlad momak i eto nesreće.nismo mi tu da osuđujemo jer i neznamo okolnosti,zato se čudim ovakvim komentarima

  • pera84 28.05.2010.

    *** Izbrisano zbog privatnih poruka *** Admin

Komentiraj...
Vidi sve komentare