To je to što me zanima!

Bračni par prelazio cestu: Auto naletio na njih, oboje poginuli...

BiH: Prizor na mjestu nesreće bio je strašan. Brojni policijski auti, oštećeni automobili i pokrivena tijela stradalih, te vapaji mladića koji je bio uvjeren da je riječ o njegovim roditeljima...
Vidi originalni članak

U stravičnoj nesreći na magistralnoj cesti M-17 u Zenici oko 19.30 sati na Staru godinu poginulo je dvoje pješaka, supružnici Hrustić iz Klopča kod Zenice, oboje srednje životne dobi, javlja Dnevni Avaz

Prema službenim informacijama iz Operativnog centra Ministarstva unutarnjih poslova (MUP) Zeničko-dobojskog kantona (ZDK), u nesreći su sudjelovala dva vozila i dva pješaka. 

Bračni par udario je Renault Twingo kojim je upravljala 27-godišnja djevojka iz Kaknja. Na tom dijelu magistralne ceste je slaba vidljivost, ali taj dio pješaci svakodnevno koriste za prelazak iz naselja Lukovo Polje u Klopče, piše Klix.ba.

- Tom prilikom na licu mjesta poginuli su pješaci – kažu iz Operativnog centra MUP-a ZDK.

Iako su ekipe Hitne pomoći odmah izašle na lice mjesta, nažalost, mogli su samo konstatirati smrt pješaka. 

Prizor na mjestu nesreće, kako piše Dnevni Avaz, bio je strašan. Brojni policijski auti, oštećeni automobili i pokrivena tijela stradalih, te vapaji mladića koji je bio uvjeren da je riječ o njegovim roditeljima.

- Strašno ili ne, još će se dosta krvi proliti na ovom dijelu ceste M-17 i još će mnogo ucviljenih biti dok glavonje bez mozga, koji obnašaju javne funkcije u gradu, skontaju da treba sagraditi dva prolaza za prelazak pješaka iznad ceste i pruge na ovoj dionici – samo su neki od komentara ogorčenih Zeničana, javlja Dnevni Avaz.

Idi na 24sata

Komentari 18

  • najiram 10 02.01.2019.

    ma za sve je kriv leteći auto...da nije letio nebi ni naletio na te ljude...ajde da maknemo te leteče aute...

  • ACE 01.01.2019.

    Sjecam se prije par godina kad sam isao sa frendovima na skijanje na Vlasic, od Modrića prema Zenici, po mraku, nas četvero u autu, ja vozio, više nije bilo za*ebancije, ljudi hodaju uz cestu u oba smjera, neosvjetljeni, frend koji je zesci mamlaz na suvozacevom se nabio na šoferšajbu i škiljio da uoči pješake, nailazili ko padobranci, tad me bilo strah vozit jer stvarno gdje logika prestaje tu bosna nastaje...

  • DrugoMišljenje 01.01.2019.

    Vecina nas kupi crnu ili tamniju bundu, kaput... Nazalost, po noci se takvi pjesaci tesko uocavaju. Ne opravdavam vozače, ali i pješaci moraju biti svjesni da nisu Bogom dani u prometu, vec se itekako moraju paziti i osigurati.

Komentiraj...
Vidi sve komentare