To je to što me zanima!

Branitelj s obitelji živi na klupi u zagrebačkom parku

I.P. (51) sa suprugom i sinom već tri mjeseca živi u parku kraj Gradske plinare. Preživljavaju sakupljajući boce i hraneći se u pučkoj kuhinji...
Vidi originalni članak

Bili smo podstanari u Donjim Sveticama, no sin je dobio otkaz, pa više nismo imali za najam stana. Primamo 640 kuna socijalne pomoći, a to nam nije dosta ni za režije, rekla je I.K. (53), nevjenčana supruga I.P. (51), koja s njim i 21-godišnjim sinom posljednja tri mjeseca živi na klupama u parku u zagrebačkoj Radničkoj ulici kraj Gradske plinare.
- Ne znam kako ću preživjeti zimu jer sam teška plućna bolesnica, imam problema sa srcem i tlakom, a o povišenom šećeru da ni ne govorim - dodala je.
Tijekom kišnih dana noći provode na Autobusnom kolodvoru dok ih, kako kažu, ne otjeraju. Ona i suprug u Zagreb su došli prije 35 godina iz okolice Vrbovca. Radili su kao vrtlari 20 godina, no kažu da im poslodavac nije plaćao staž, pa danas nemaju mirovinu. Klupe u Radničkoj obložili su kartonom, a uza se imaju samo dvije torbe s garderobom i nekoliko ručnika. Pomoć su tražili od grada, no ne žele u gradska prenoćišta.
- Obitelj nam se nije javila, no čim smo doznali za njih, ponudili smo im prenoćište u Heinzelovoj. Ne znamo zašto su odbili, no ako se predomisle, čekat će ih kreveti. Ako unajme sobu, grad će im pokrivati troškove najma do 700 kuna uz dodatnih 950 kuna za ogrjev - rekla je Snježana Puškadija, načelnica Odjela socijalne skrbi u Poglavarstvu.

Idi na 24sata

Komentari 21

  • user_2971 02.10.2008.

    a jesu razmišljali o tome da nađu posao?

  • had 02.10.2008.

    Logično, jer za branitelje brine ministarstvo socijalne skrbi.Sramota!

  • __sanja__ 02.10.2008.

    žalosno..da ljudi tako žive, dok se mnogi rasipaju novcem..ministri dobro da ne brišu guz-ice sa parama, dok ovi spavaju po klupama..ma grozno..

Komentiraj...
Vidi sve komentare