To je to što me zanima!

Branitelj se samo htio pomoliti pa na kraju završio u pritvoru

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Branitelj Dubravko Krčmarek (40) tvrdi kako nije išao prosvjedovati nego se moliti. Policajci su ga uz primjenu sile uhitili na zagrebačkom Gornjem gradu
Vidi originalni članak

Samo su mi rekli da za mene nema prolaza, a drugi građani su prolazili, kaže Dubravko Krčmarek (40), branitelj koji je u četvrtak oko 15.15 sati uz primjenu sile uhićen na zagrebačkom Gornjem gradu. Tvrdi da nije išao prosvjedovati, nego se moliti kao što je već više puta činio na Markovu trgu. 

- Bio sam sam, a moj brat je snimao kamerom. To nije nikakvo javno okupljanje, a policajci su mi prekršili građanska i vjerska prava uhićenjem. Tužiti ću ih, a tražiti ću i da se vjerske zajednice očituju - kaže Krčmarek. 

Policija je uhitila i njegova brata Sinišu (39) nakon što im je viknuo “majmuni, što to radite mom bratu”. 

Iz policije su njihova uhićenja objasnili procjenom da su pokušavali održati javni skup na Markovu trgu, gdje je to zabranjeno. Na policijsku zapovijed da ne pokušavaju proći su se oglušili te su vrijeđali policajce. Obojicu gone za kršenje javnog reda i mira. 

Idi na 24sata

Komentari 51

  • user_93227 16.10.2011.

    evo za 24 sata.mogli bi o ovome pisat malo http://youtu.be/9XFz3eTe6EU o nasem Hrvatskom branijtelju koji na svome dvoristu nesmije snimat kamorom.policijsku brutalnost.

  • legalist 09.04.2011.

    Da i još samo da dodam ovo nema veze sa socijalizmom, kapitalizmom, demokracijom.... nego samo sa ljudskom glupošću i nepoštivanjem ZAKONA.

  • legalist 09.04.2011.

    Stvarno su pojedini komenentari na niovu vrtićkog uzrasta... Ako si policajac na zadatku i kažeš konju nemožeš proći onda nemožeš proći. Ako hoćeš nasilno proći dobiješ po njonji i to je SVAGDJE tako i ne vidim tu ništa sporno. A ove glupe fore išao sam se moliti , pišati , baba mi umrla, djeda se upišao pa koga to zanima ?

Komentiraj...
Vidi sve komentare