To je to što me zanima!

Branitelji se protive festivalu: Nećemo ojkače u Petrinji...

To nije tradicija našeg kraja, nego Like i Korduna - rekao je predsjednik koordinacije branitelja Darko Dumbović. Smeta im i to što se festival poklapa s otkrivanjem spomen ploče
Vidi originalni članak

Festival pjesama ojkača u Petrinji, koji organizira SKD Prosvjeta, izazvao je protivljenje braniteljskih udruga.

- To nije tradicija našeg kraja, nego Like i Korduna - rekao je predsjednik koordinacije branitelja Darko Dumbović. Smeta im i to što se festival poklapa s otkrivanjem spomen ploče dolaska Franje Tuđmana u Petrinju 25. kolovoza 1991.

Podsjetimo, prije par dana na 'neslužbeni pritisak' braniteljskih udruga, otkazan je koncert Bajage na Danima piva u Karlovcu. Bajagin menadžer Gane Pecikoza tvrdio je pak da njegov nastup nikada nije potvrđen ugovorom. Ipak, činjenica je da je Bajagin nastup službeno najavljivan na profilima Dana piva, a i na Bajaginom webu. 

BAJAGIN MENADŽER: 'Ma kakvi branitelji, u Karlovcu za Bajagu nisu imali novca!'

Također, nakon što je otkazan koncert Bajage u Karlovcu sada su se pobunili i branitelji protiv njegovog koncerta u Varaždinu.

- Smatramo kako je krajnje uvredljivo za sve Varaždinke i Varaždince, a posebice za hrvatske branitelje, organizirati nastup srpskog pjevača Momčila Bajagića-Bajage koji je tijekom Domovinskog rata zajedno sa ostalim izvođačima iz Srbije otvoreno podupirao velikosrpsku agresiju - stoji u priopćenju 7. gardijske brigade 'PUMA' koje prenosi Varaždinski hr. 

Idi na 24sata

Komentari 257

  • škver 16.08.2018.

    U Varaždin dizati šator,Bajaga nastupa.

  • plik 16.08.2018.

    molio bih znalce da mi pojasne porijeklo najpoznatijeg stila pjevanja u Hrvata - "revanje" ?!? :))))

  • Nepadaminapamet 16.08.2018.

    Nemaju li oni pametnijeg posla?

Komentiraj...
Vidi sve komentare