To je to što me zanima!

Branitelji zadovoljni: U Zaboku ustrojena Veteranska bolnica

Hrvatski zavod za javno zdravstvo izradio je studiju o posebnim bolestima od kojih obolijeva braniteljska populacija i na osnovi toga radit će se specifični programi
Vidi originalni članak

Opća bolnica Zabok od danas je Veteranska bolnica. Zaključeno je to na Okruglom stolu na kojem je bio i ministar zdravstva Siniša Varga. 

- Od danas Opća bolnica Zabok počinje raditi za braniteljsku populaciju prema njihovim specifičnom potrebama. Branitelji se samo trebaju naručiti putem sustava za naručivanje ili direktno u ravnateljstvu i mogu ostvariti svoja prava kao osiguranici HZZO-a, uz dodatni program koji im je plaćen kroz sustav Zakona o  braniteljima. Dogovorili smo i da će formirana radna skupina u roku od dva mjeseca napraviti pravne poslove za osnivanje zdravstvene ustanove - najvjerojatnije specijalne bolnice koja će se zvati Veteranska bolnica Zabok, a koja će biti specifično ustrojena za posebne potrebe braniteljske populacije. Bit će namijenjena svim braniteljima, prije svega se to odnosi na HRVI, ali i sve koji imaju braniteljski status i ostvaruju prava prema Zakonu o braniteljima - kazao je ministar Varga, prenosi Večernji list. 

Objasnio je da je Hrvatski zavod za javno zdravstvo izradio studiju o posebnim bolestima od kojih obolijeva braniteljska populacija i na osnovi tog popisa radit će se specifični programi.

Ova inicijativa došla je od braniteljske udruge Krapinsko-zagorske županije, HVIDRA-e Grada Zagreba i predsjednika Zajednice udruga mr. Mirka Ljubičića te sanacijskog upravitelja Opće bolnice Zabok Ivana Švajgera.

Đuro Glogoški, predsjednik Udruge stopostotnih ratnih vojnih invalida, izrazio je zadovoljstvo današnjim skupom i zaključkom. No, ipak je rekao kako zbog toga prosvjed branitelja neće prestati.

Idi na 24sata

Komentari 27

  • plavidevet9 08.11.2014.

    Ja se u potpunosti slažem da branitelji imaju svoju bolnicu ,samo se bojim da na jednom katu neče biti dovoljno mjesta za sve koji budu trebali tu uslugu iz razloga što više to nisu mladi ljudi,jer opče je poznato da branitelji več u pedesetima umiru i oboljevanja su sve veča, i sam sam jedan od njih

  • fish7 07.11.2014.

    Čitam komentare čitatelja i ne mogu vjerovati. Što sad ne valja???? Nije dobro kad branitelji nemaju privilegija! Nije dobro kad branitelji imaju privilegija! Odredi se bolnica za njih - ne valja jer to nije predložio HDZ ?????????? Glogoški je zadovoljan ali želi smjenu ministra! Po čijem nalogu??????

  • mariocalabrese 07.11.2014.

    Posto imamo preko tisucu zadruga i konjskih udruga vrjeme je bilo da se osnuje prva """"veterinarska bolnica""""": Ova vlada je probila led sutra ce sirom lijepe nase nicati ovakve ustanove koje ce moci da koriste zadrugari i clanovi ostalih partizanskih udruga.

Komentiraj...
Vidi sve komentare