To je to što me zanima!

Braniteljima s PTSP-om MUP će oduzeti vozačke?

Prije dvije godine dijagnoza kroničnog PTSP-a izbačena je iz pravilnika kao razlog za posebnu provjeru, pa je branitelje poziv MUP-a iznenadio
Vidi originalni članak

Branitelji oboljeli od PTSP-a, njih 300-ak, primili su od Ministarstva unutarnjih poslova poziv da se u roku od 30 dana jave na izvanredni zdravstveni pregled radi utvrđivanja tjelesne sposobnosti za upravljanje motornim vozilima, piše Večernji list. Ukoliko se ne odazovu na pregled prijeti im oduzimanje vozačke dozvole i kazna od 1000 kuna. Prije dvije godine dijagnoza kroničnog PTSP-a izbačena je iz pravilnika kao razlog za posebnu provjeru, pa je branitelje poziv iznenadio. Ministrica branitelja Jadranka Kosor kazala je kako za pozive nije znala te će zatražiti očitovanje iz MUP-a. Njezinog savjetnika dr. Hermana Vukušića, pak, zanima kako policija uopće dolazi do dijagnoza ljudi koje poziva na preglede. Kaže da se nečija povijest bolesti može dobiti samo uz sudski nalog.

Idi na 24sata

Komentari 11

  • FeliksŠ-Bojovnik 12.05.2014.

    Imati dijagnozu PTSP ne znaci i da ga doista imaš....Vecina je tu dijagnozu dobila politickom odlukom kupovine socijalnog mira i to je posebna prica....Poznata je stvar da osobama oboljelim od PTSP.a piše da su zbog trajnih poremecaja nesposobni za bilo kakav posao....Pitam se kako onda mogu voziti ???? Pa onda vozaci mogu biti trajno psihicki poremecene osobe,,,,Ako može voziti onda nema PTSP....Treba vratiti ili mirovinu ili vozaku

  • Carme 18.12.2008.

    Ja ne vidim zašto netko tko ima PTSP ne bi mogao voziti. Trebali bi eventualno napraviti poseban psihofizički pregled. Nisu svi PTSP-ovci kao oni koji se vuku po novinama. Većina vodi najnormalniji život bez ikakvih ispada duševnog zdravlja. Datje molim vas, PTSP nije shizofrenija ili klaustrofobija ili sl. Pokažite malo poštovanja prema tim ljudima jer ovi komentari ovdje su ponižvajući i degradirajući. Da je članak o nekim životinjama koje su napale vlasnike sve bi bilo puno komentara \"jdan pesek, vlasnici su krivi\" i sl. A čovjeku ne možete pokazati sažaljanje!

  • wanders 18.12.2008.

    Kome je svijetu oduzeta vozačka dozvola zbog PTSP-a? Od PTSP-a ne boluju samo branitelji, nego i svi koji su doživjeli neki oblik traume, što znači da bi trebalo polovici sveukupnih vozača u RH oduzeti vozačku.

Komentiraj...
Vidi sve komentare