To je to što me zanima!

Branko Bačić: Da, u HDZ-u smo pričali o vraćanju vojnog roka

Mislim da je to jedna od ozbiljnih opcija, o daljnjem statusu u smislu izgradnje vlastite vojske. Raspravljat ćemo o tome, već smo razgovarali unutar HDZ-a s  potpredsjednikom Medvedom, rekao je Bačić
Vidi originalni članak

Šef Kluba zastupnika HDZ-a Branko Bačić kaže kako su zbog stanja u Ukrajini u HDZ-u razgovarali o uvođenju vojnog roka.

- Mislim da se sigurnosna situacija u Europi i u svijetu mijenja. Ono što smo držali nezamislivim, rat u Europi, danas se događa. To nas upućuje na drugačija promišljanja o strateškoj sigurnosti države. Mi smo članica NATO-a i taj nas kišobran na određeni način čuva. Uz to, država bi trebala voditi računa o svojoj nacionalnoj strateškoj sigurnosti.

AKTUALNA TEMA ANKETA Hrvatska nema ljudi za popunjavanje pričuve. Treba li vratiti obavezni vojni rok?

Bilo je i ranije riječi o uvođenju obveznog vojnog roka, kratkoročnog, sedam-osam tjedana, dva-tri mjeseca, da se završi ta osnovna obuka, a kasnije oni koji imaju interesa i koji su kvalitetni, imaju viziju, plan u životu, mogu nastaviti svoj put u profesionalnoj vojci. Tome u prilog ide i činjenica da do prije par godina uopće nismo ni razmišljali o uspostavi HRZ-a, sad vidimo koliko nam znači nabavka Rafalea. I nabavka Bradleya. Vrlo važno je i razmještanje HV-a od Ploča, Sinja, Pule, Varaždina - rekao je Bačić za N1.

'TO JE ISPRAVAN KORAK' Banožić potvrdio: Razmišlja se o vraćanju obveznog vojnog roka

Razmišlja li Vlada o vraćanju vojnog roka?

- Mislim da je to jedna od ozbiljnih opcija, o daljnjem statusu u smislu izgradnje vlastite vojske. Raspravljat ćemo o tome, već smo razgovarali unutar HDZ-a s  potpredsjednikom Medvedom. To je opcija o kojoj treba razgovarati - rekao je Bačić.

Idi na 24sata

Komentari 217

  • revoltiranstoposto 11.03.2022.

    Nikada više, Bačići!

  • jozicalen9 11.03.2022.

    A da li je Plenković služio vojni rok? kad on i ovaj fufljavi Bačić te ostali hdz-ejnare odsluže vojni rok te kad pošalju svoje sinove onda će i moj sin služiti vojni rok, a prije nikako.

  • ferata 11.03.2022.

    torbar branko

Komentiraj...
Vidi sve komentare