To je to što me zanima!

Branko Vukelić je do 1994. godine bio Jugoslaven?

Budući ministar obrane u vojnome kartonu nije upisan kao Hrvat nego kao Jugoslaven. Branko Vukelić tvrdi da se on nikad nije tako izjašnjavao
Vidi originalni članak

Vukelić je nakon što je odslužio vojni rok u Zemunu 1983. redovito išao na vojne vježbe sve do 1989. U vojnoj knjižici i matičnom kartonu Ureda za obranu pod nacionalnost mu piše da je Jugoslaven. Tako mu je pisalo sve do 1994. kad je ta nacionalnost ukinuta pa su se njezini pripadnici morali opredijeliti za neku drugu. Vukelić nije aktivno sudjelovao u Domovinskom ratu, a u vrijeme najtežih napada na Karlovac Vukelić tvrdi da je bio član Narodne zaštite. Početkom Domovinskog rata imenovan je direktorom karlovačke poslovnice INA-e. Mijo Laić, šef kriznog štaba u Karlovcu, kaže da je 18. listopada 1991. kad su gorjeli spremnici INA-e u Ilovcu, Vukelić povukao se na rezervni položaj umjesto da bude na radnom mjestu. Vukelić je bio aktivan član Saveza komunista Jugoslavije od 1982. godine. Tek nakon što je na prvim višestranačkim izborima vlast osvojio HDZ, počeo se približavati toj stranci. Vukelić tvrdi da se oduvijek izjašnjavao kao Hrvat te da je riječ o greški službenika.

Idi na 24sata

Komentari 11

  • nedohvatljiv 12.01.2008.

    \"..Vukelić tvrdi da se oduvijek izjašnjavao kao Hrvat te da je riječ o greški službenika.\" Aha!! Sva mu prsa plava od busanja koliki je Hrvat... znam puno takvih. I kao, službenik je pogriješio, kojeg više nema.. AJOJ, tko nas to VODI i predstavlja???? JADNO!!!!!!

  • vemi 12.01.2008.

    Bravo Buzdo! Naročito potpisujem onaj dio o glasnom i podmuklom pjavanju dobro nam znane \"poskočice\" \"Po šumama i gorama\"! IDEMO DOLJE!

  • ZeljkoP 12.01.2008.

    Ovakva vijest naškodi čoviku više od šteke popušenog duvana. Odakle ovakve gnjide više izviru, imali kraja, di je dno ovoj kanalizaciji????????

Komentiraj...
Vidi sve komentare