To je to što me zanima!

Brat Dinamovca Hrgovića slavodobitnik 293. Alke

U očajnim vremenskim uvjetima, po jakoj kiši koja je tijekom cijele Alke padala u Sinju, najbolje se snašao Andrija Hrgović i pobijedio s osam punata
Vidi originalni članak

Neka otpočne prva trka, naredio je alkarski vojvoda Ivan Čikara na početku 293. sinjske Alke. Tek što je završio rečenicu, jak pljusak spustio se na Sinj, namočio alkarsko trkalište i otežao posao 17-orici alkara. No top sa staroga grada, čuvene sinjske 'mačkule', ipak je pucao devet puta. Svaki put kada alkar pogodi 'u sridu', zvuk 'mačkula' poprati glazbu koja prati kopljanika.
Andrija Hrgović, brat u posljednje vrijeme često napadanog igrača Dinama Mirka Hrgovića, na kraju je postao slavodobitnik 293. Sinjske alke. Nakon što je dvaput pogađao 'u sridu' i jednom u dva, Hrgović je skupio sjajnih osam punata (bodova) i na njegovo je koplje izaslanik predsjednika Mesića, general Mladen Kruljac, objesio hrvatsku trobojnicu.
Hrgović je mladi alkar koji je lani osvojio čoju, uz natjecanje za baru posljednju uvertiru Alci. Za pobjedu je nagrađen poklonom predsjednika Mesića, ali i novčanim iznosom.

VOJVODA POZDRAVIO NORCA
U tradicionalnom govoru alkarskog vojvode uoči početka viteškog nadmetanja, Ivan Čikara je pozdravio sve uzvanike, predstavnike Vlade, Crkve, kluturnih ustanova, ali i gospodarstvenike. Posebno je pozdravio puk cetinjskog kraja, branitelje i generale, kao i sve dosadašnje alkarske vojvode. Među njima je spomenuo i Mirka Norca, koji je još uvijek u zatvoru.

PREMIJER SANADER ODUSTAO OD ODLASKA NA ALKU U SINJ
Premda alkari iz Sinja već dugo čekaju dolazak Predsjednika Mesića na njihovo natjecanje, on je i ove godine izostao jer se nalazi u službenom posjetu Mongoliji. Pažnja nazočnih gostiju, iz zemlje i inozemstva, bila je okrenuta dolasku premijera Ive Sanadera, no on je iz nepoznatih razloga izostao, iako je njegov dolazak bio predviđen protokolom. Nitko od njegovih najbližih suradnika, Vladimir Šeks, Goran Jandroković i Božidar Kalmeta, ne znaju razloge premijerovog nedolaska u Sinj.
- Nisam razočaran, ali sam ga očekivao, kazao je gradonačelnik Sinja, Ivan Nasić. Glasnogovornik Vlade, Mehun, kazao je kako je Sanader odlazak na Alku otkazao jer se neplanirano odužio posjet otoku Šolti. Ministar zdravstva i socijalne skrbi Zdravko Milinović opovrgnuo je nagađanja da su navodne zdravstvene tegobe premijera Ive Sanadera razlog njegova iznenadnog otkazivanja dolaska na Sinjsku alku
- Premijer Sanader je jedna od najzdravijih osoba u Hrvatskoj, to vam tvrdim kao ministar zdravstva - rekao je Milinović.

Idi na 24sata

Komentari 8

  • 04.08.2008.

    Tu se naziv \'\'purgeri\'\' koristi u pogrešnom kontekstu. Da li uopće znate za koga se kaže da je \'\'purger\'\' ??

  • ona009 04.08.2008.

    I DA NE ZABORAVIM....svaka cast decku....zasluzio je pobjedu....a drugom..drzi se i ne obracaj paznju na bolesnike.....ak vec vjesaju nek vjesaju sebe.....ja bi bila najsretnija osoba na svijetu kad bi vdjela....da ti svi kreteni zavrse na striku.....DRZITE SE I JOS JEDNOM CESTITAM.

  • ona009 04.08.2008.

    ja da sam glava hrv....da imam tu veliku moc....od 100% muskaraca na ovoj zemlji..sve bi zatvorila...i samo 5% njih bi pustila...jer ovo sto rade BBB-i torcida....ne da vas treba ubit...nego mucit.....sram vas bilo.....zivim u zg...idem na tekme..bbb-ica sam....ali da se mene pita....ubila bi vas sve bez imalo razm...jer niste vrijedni da disete....svi smo u jednoj drzavi a medusobno se mrzimo....sta nebi trebalo kad su takve tekme...da se sve prihvati...onako prijteljski...ipak to je igra...nemoramo se mrzit i pljuvat jedno po drugima...kako vas nije sram,kako se mozete ujutro probudit i pogledat se u ogledalo....jer to sto radite je cista sramota...nije za zivjet...vi za mene niste ljudi...nego zivotinje....a samo tako dalje nastavite..lijepi primjer ce te imat o sebi....joj kad se sjetim...povraca mi se...sramota za hrv i za cijeli hrv narod....

Komentiraj...
Vidi sve komentare