To je to što me zanima!

Brat i sestra odlučili darovati svoje igračke siromašnoj djeci

Iako ni oni nemaju puno, Matej (11) i Andrea (8) Boškain iz Omiša odrekli su se igračaka kako bi razveselili djecu bez roditelja te siromašne vršnjake
Vidi originalni članak

Andrea i Matej Boškain dobili su za Svetog Nikolu od rodbine i obiteljskih prijatelja mnogo darova. Nekoliko su zadržali za sebe, a 36 raznih igračaka zapakirali su i odlučili darovati djeci koja pod božićnim drvcem neće pronaći darove. Obitelj Boškain iz Omiša odlučila je uljepšati Božić siromašnoj djeci bez roditeljske skrbi.

- Nismo mi bogata obitelj, radim u vrtiću na zamjeni, a muž se tek nedavno zaposlio. Dajemo koliko možemo - kaže majka Božena i dodaje da im je draže da tridesetak djece dobije po jednu igračku nego da im se djeca sapliću po sobi punoj igračaka. 

Andrea (8) živahna je i otvorena djevojčica koja više voli učiti nego se igrati lutkama i plišanim igračkama. Žarko je željela u školu, pa su je primili s nepunih šest i pol godina. Njen tri godine stariji brat Matej ipak najviše voli nogomet i slikanje, pa nova nogometna lopta i pribor za crtanje potpuno zadovoljavaju njegove apetite. Velika božićna jela djelomično je sakrila zid dnevnog boravka na kojem je vješto iscrtao mnoštvo dinosaura. 

- Djeca su se vrlo rado odrekla svojih darova jer smo i mi bili u lošoj situaciji i znamo kako je lijepo kad ljudi pomognu na bilo koji način - objašnjava Božena i napominje da se Matej rodio kao šest mjeseci staro nedonošče i još ide na fizikalne terapije te kod defektologa i logopeda. Pri rođenju je težio kilogram i pol te je poslije spao na 800 grama. Prvih mjesec i pol dana života proveo je u bolnici. Liječnici su roditeljima rekli da vjerojatno nikad neće prohodati. No oni su vjerovali u čudo i Matej se kao četverogodišnjak osovio na noge, a sad trenira nogomet i bez problema trči za loptom. 

- Darujemo od srca i želimo sretan Božić svima, a pogotovo djeci koja će dobiti naše darove - poručuju Boškaini dok veselo slažu zapakirane poklone u kutije za transport.

Njihove darove uskoro će dobiti djeca u Splitu

Boškaini su kutije s igračkama koje su spakirali dali novinarima 24sata. Igračke će, u suradnji sa splitskim udrugama, sljedećih dana biti podijeljene siromašnoj djeci u Splitu i okolici. Andrea i Matej nadaju se kako će svojim vršnjacima tako omogućiti da barem malo budu sretni. Brata i sestru u šali već nazivaju omiškim Djedovima Mrazovima.

Idi na 24sata

Komentari 14

  • nikola1121953 20.12.2011.

    Odlično klinci! I sjetite se kako ste bili uzorni i kada odrastete, kada vas počne mljeti ova mašinerija bezosjećajnosti i pohlepe zvana - život. I bit ćete dobri ljudi. Svaka vam čast!

  • palillo_al_cap 19.12.2011.

    i moja su djecica (2 i 4) bas jutros odnijela svoje igracke svojim novim vlasnicima. Mislim da je jako bitno od ranih nogu djecu uciti solidarnosti.

  • maja122 19.12.2011.

    svaka čast...!

Komentiraj...
Vidi sve komentare