To je to što me zanima!

Brat preminulog Floyda poručio prosvjednicima: 'Zašto divljate? Na taj način nećete ništa postići'

U svakom slučaju policijske brutalnosti se događa isto. Vi prosvjedujete, vi uništavate stvari, a ništa se ne događa jer to nisu njihove stvari. To su naše stvari. Oni žele da ih uništimo. Zato napravimo ovo drugačije...
Vidi originalni članak

Terrence Floyd, brat preminulog Afroamerikanca Georgea Floyda održao je govor za sve one koji rade nerede tijekom prosvjeda u SAD-u. 

- Ako ja ništa ne uništavam i ne razbijam, zašto onda vi to radite? To neće vratiti mog brata - rekao je Terrence. 

Govor je održao na mjestu gdje je policajac usmrtio Georgea i gdje su nekoliko dana nakon napravili mural u njegovu čast. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Pozvao je građane da promjene traže mirnim putem i da glasaju na predstojećim izborima te naglasio kako ima miroljubivu obitelj.  

'Napravimo ovo drugačije' 

- Ja ne divljam ovdje. Nisam došao ništa dizati u zrak. Ne radim nered u svojoj zajednici. Što to vi radite? Ništa ne radite - rekao je ožalošćeni. 

- U svakom slučaju policijske brutalnosti se događa isto. Vi prosvjedujete, vi uništavate stvari, a ništa se ne događa jer to nisu njihove stvari. To su naše stvari. Oni žele da ih uništimo. Zato napravimo ovo drugačije - dodaje. 

Okupljenima je rekao kako trebaju prestati misliti da njihov glas nije važan te da izađu na izbore i to ne samo na predsjedničke već i na sve ostale. 

NEREDI NE PRESTAJU Trump zaprijetio vojskom pa ražestio prosvjednike: Pale, pljačkaju i razbijaju sve redom

'Ne čekajte da vam drugi kažu tko je tko'

- Educirajte se, znajte za koga glasate. Tako ćemo ih pobijediti, promijenimo sve. Ne čekajte da vam drugi kažu tko je tko, znajte za koga glasate i tako ćemo ih pobijediti. Puno je novca u igri, nas je puno. I svejedno ćemo ovo napraviti mirnim putem - zaključio je Terrence.

Znam da moj brat ne bi htio da se ovakve stvari događaju, istaknuo je. 

'Ova obitelj traži mir' 

Svećenik i prijatelj, Kevin McCall rekao je da obitelj moli prosvjednike da nastave s prosvjedima, ali mirno. 

- Ova obitelj traži mir. Ova obitelj poziva na mir. Šaljem poruku svim ljudima u ovoj zemlji da prestanu s neredima. Podignite znak mira. Moć je u brojkama - rekao je. 

POGLEDAJTE VIDEO Hrvat iz kaosa Chicaga: Ovdje su puške, suzavci, palež i metež

- Mir u lijevoj, pravda u desnoj - vikali su okupljeni dižući ruke u zrak. 

 

Idi na 24sata

Komentari 30

  • Syrian 03.06.2020.

    Bravo za brata, osim u dvije stvari : 1) Trump, policajci i svi normalni ljudi u Americi ne žele da ljevičarske bjelčuge i crnčuge (bijeli i crni divljaci) razbijaju po Americi. 2) Lik otvoreno agitira za demokrate neizravno kriveći republikance za rasizam.

  • Klips 02.06.2020.

    Nažalost dobri čovječe ne rade oni to zbog tvog brata i njegovog ubojstva, to rade jer je sad prilika. Najniži oblici života iskorištavaju ovu groznu situaciju za zlo.

  • tiha voda_492 02.06.2020.

    Dobro im je rekao

Komentiraj...
Vidi sve komentare