News

Komentari 30

Brat preminulog Floyda poručio prosvjednicima: 'Zašto divljate? Na taj način nećete ništa postići'

Brat preminulog Floyda poručio prosvjednicima: 'Zašto divljate? Na taj način nećete ništa postići'

U svakom slučaju policijske brutalnosti se događa isto. Vi prosvjedujete, vi uništavate stvari, a ništa se ne događa jer to nisu njihove stvari. To su naše stvari. Oni žele da ih uništimo. Zato napravimo ovo drugačije...

Terrence Floyd, brat preminulog Afroamerikanca Georgea Floyda održao je govor za sve one koji rade nerede tijekom prosvjeda u SAD-u. 

- Ako ja ništa ne uništavam i ne razbijam, zašto onda vi to radite? To neće vratiti mog brata - rekao je Terrence. 

Govor je održao na mjestu gdje je policajac usmrtio Georgea i gdje su nekoliko dana nakon napravili mural u njegovu čast. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Pozvao je građane da promjene traže mirnim putem i da glasaju na predstojećim izborima te naglasio kako ima miroljubivu obitelj.  

'Napravimo ovo drugačije' 

- Ja ne divljam ovdje. Nisam došao ništa dizati u zrak. Ne radim nered u svojoj zajednici. Što to vi radite? Ništa ne radite - rekao je ožalošćeni. 

- U svakom slučaju policijske brutalnosti se događa isto. Vi prosvjedujete, vi uništavate stvari, a ništa se ne događa jer to nisu njihove stvari. To su naše stvari. Oni žele da ih uništimo. Zato napravimo ovo drugačije - dodaje. 

Okupljenima je rekao kako trebaju prestati misliti da njihov glas nije važan te da izađu na izbore i to ne samo na predsjedničke već i na sve ostale. 

'Ne čekajte da vam drugi kažu tko je tko'

- Educirajte se, znajte za koga glasate. Tako ćemo ih pobijediti, promijenimo sve. Ne čekajte da vam drugi kažu tko je tko, znajte za koga glasate i tako ćemo ih pobijediti. Puno je novca u igri, nas je puno. I svejedno ćemo ovo napraviti mirnim putem - zaključio je Terrence.

Znam da moj brat ne bi htio da se ovakve stvari događaju, istaknuo je. 

'Ova obitelj traži mir' 

Svećenik i prijatelj, Kevin McCall rekao je da obitelj moli prosvjednike da nastave s prosvjedima, ali mirno. 

- Ova obitelj traži mir. Ova obitelj poziva na mir. Šaljem poruku svim ljudima u ovoj zemlji da prestanu s neredima. Podignite znak mira. Moć je u brojkama - rekao je. 

- Mir u lijevoj, pravda u desnoj - vikali su okupljeni dižući ruke u zrak. 

 

Najčitaniji članci