To je to što me zanima!

Bratušek je podnijela ostavku Junckeru: Zahvalila na potpori

Bratušek je na Facebooku navela da je to učinila kako ne bi otežavala postupak imenovanja cijele Komisije. Zahvalila se predsjedniku EK Junckeru na potpori
Vidi originalni članak

Predsjednik Europske komisije Jean-Claude Juncker priopćio je da je bivša slovenska premijerka Alenka Bratušek, koja je dobila negativnu ocjenu mjerodavnih odbora Europskog parlamenta, dala ostavku na položaj u EK za koji je predložena, javlja BBC.

-Iznimno poštujem odluku Alenke Bratušek da podnese ostavku na mjesto potpredsjednice sljedeće Europske komisije, koju mi je upravo podnijela. Tom odlukom ona mi pomaže da dovršim sastavljanje Komisije, zajedno s Europskim parlamentom i Vijećem - rekao je Juncker. 

Svi kandidati koje je Juncker predložio dobili su zeleno svjetlo osim Bratušek.  

Bratušek je u izjavi na Facebooku potvrdila da je odstupila od kandidature za potpredsjednicu Europske komisije i povjerenicu za energetsku uniju. Navela je da je to učinila kako ne bi otežavala postupak imenovanja cijele Komisije te da bi olakšala situaciju njezinu predsjedniku Junckeru i slovenskoj vladi u traženju novog kandidata. 

- Predsjedniku Junckeru zahvaljujem na potpori, ali ne želim otežavati postupke imenovanja Komisije. Nadala sam se da će Slovenija dobiti jak položaj u Komisiji i da će slovenska politika nastupiti zajedno pri tako važnoj kandidaturi, no moja je ocjena, na žalost, bila pogrešna - objavila je na Facebooku.


Idi na 24sata

Komentari 22

  • TomislavKatalinić 10.10.2014.

    Bratušek "nije znala" da je pjevala talijansku komunističku pjesmu a htjela bi biti visoki dužnosnik u EU! Zar ona ne zna za Deklaraciju EU o totalitarnim režimima?

  • varešak 10.10.2014.

    Jadnica osta bez dobre plaće,šteta.

  • ksenija13 09.10.2014.

    Ma dobila je ona nogom u guzicu, samo to tako ljepše zvuči. Ali, pogledajte ton pisma i tikanje, kao da su skupa ovce pasli. Izblamirala je sebe i Sloveniju. Drago mi je što je Hrvatski kandidat najbolje ocijenjen.

Komentiraj...
Vidi sve komentare