To je to što me zanima!

Bravo dečki: Krimpolicajci iz Zagreba skupili novac pa skuhali ručak za pučku kuhinju

Na ideju je došao Duje Podrug, superpolicajac koji je lani spriječio pljačku banke u Zagrebu kada je skočio na kriminalca. Proglasili su ga policajcem godine, a nagradu je podijelio u humanitarne svrhe
Vidi originalni članak

Pučka kuhinja Caritasa župe sv. Antuna Padovanskog u srijedu je vrvjela policajcima. Krimpolicija muvala se naokolo, užurbano su nešto radili, još jedna velika policijska akcija bila je u tijeku. Ali nakon ove, svi su otišli siti i s velikim osmjehom jer ručak su taj dan pripremali zagrebački plavci. 

Radilo se o humanitarnoj akciji koju je pokrenuo Duje Podrug. Kolege su skupile novac i odlučili ga darivati onima kojima najviše treba. Kupili su namirnici i spremili ručak u pučkoj kuhinji, a onda su i podijelili obroke svojim sugrađanima. 

Duje Podrug ne pokazuje prvi put veliko srce. To je super-policajac koji je u srpnju prošle godine spriječio razbojništvo u poslovnici banke na zagrebačkom Črnomercu, kada je zahvaljujući svom instinktu uzeo značku i skočio na kriminalce. Prošle je godine za ovaj herojski čin proglašen policajcem godine, a novčanu nagradu koju je dobio dao je u humanitarne svrhe pučkoj kuhinji, zlostavljanim ženama, braniteljima i socijalno ugroženoj obitelji iz Vukovara. Za sebe kaže da je obični policajac koji pomaže ljudima, no svojim je činovima svakako pokazao svoje veliko srce i dokazao svoju hrabrost, požrtvovnost i nesebičnost. Za svoje herojstvo dobio je i nagradu Ponos Hrvatske. 
 

Idi na 24sata

Komentari 5

  • skipi 11.06.2020.

    Mogli su i u Rijeci ljubavi skuhat ručak ionako su to sve gotovani..... za rad ko ludi......

  • 10.06.2020.

    Bravo za naše policajce. Najviše bi ipak pomogli da odrade svoj posao i pohvataju sve koji su krivi za opće siromaštvo , jer se prevari i uništiti puno poštenih ljudi , da bi se neki kriminalac enormno obogatio na nepošten način . Ili , da javno objave ko im to brani da odrade svoj posao po zakonu.

  • Cipelcug 10.06.2020.

    Bravo plavi dečki!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare