To je to što me zanima!

Breivik se žali: U zatvoru me zlostavljaju, žele da se ubijem

Njegov odvjetnik Tord Jaret kaže da se Breivik žali da ga stalno drže u izolaciji i konstantno ponižavajuće pretražuju, te da je uputio i službenu žalbu zbog tretmana
Vidi originalni članak

Norveški masovni ubojica Anders Behring Breivik tvrdi da ga zlostavljaju u zatvoru. Njegov odvjetnik Tord Jaret  kaže da se Breivik žali da ga stalno drže u izolaciji i konstantno ponižavajuće pretražuju, te da je uputio i službenu žalbu zbog svog tretmana u zatvoru. 

Policija će istražiti njegove prigovore protiv norveške ministrice pravosuđa Grete Faremo i Knuta Bjarkeida, upravitelja Ile, zatvora u blizini Osla s maksimalnom sigurnošću u kojem Breivik izdržava kaznu. 

- Breivik se žali na zlostavljanje čuvara u zatvoru. On vjeruje da mu se boravak u zatvoru želi učiniti što nesnošljivim kako bi ga prisilili na samoubojstvo - rekao je njegov odvjetnik, a prenose strani mediji.

Podsjetimo, U srpnju 2011. godine Breivik je ubio 77 osoba u bombaškom napadu u centru Osla i pucnjavi na obližnjem otoku Utoyji. Zatvoren je u samicu od 24 četvornih metara. U njoj su tri sobe od koje svaka ima po osam 'kvadrata'. Jedna je spavaća, druga za čitanje, a treća za vježbanje. 

Idi na 24sata

Komentari 99

  • vekavac 01.02.2013.

    Sa apartmanom kao što je njegov on je nagrađen a ne kažnjen i siguran sam da bi se sa njim mijenjalo više od 75% Hrvata.

  • Renaldo 01.02.2013.

    Treba mu pustiti film "Ponočni exspres" pa da vidi što je zatvor ili kako izgledaju turski kazamati!

  • Renaldo 01.02.2013.

    I odvjetnika sa njime u zatvor da mu ne bude dosadno, kad mu preturaju čeliju neka to bude službeno u prisustvu odvjetnika koji, vjerovatno nije ni svijestan da je taj psihopat ubio 77 osoba.

Komentiraj...
Vidi sve komentare