To je to što me zanima!

'Brexit predstavlja dubok rez za Njemačku i za cijelu Europu'

Njemačka želi ostati blizak partner i prijatelj Velike Britanije, rekla je Merkel u video poruci objavljenoj samo nekoliko sati od izlaska Velike Britanije iz Europske unije...
Vidi originalni članak

Brexit predstavlja "duboki rez" za Njemačku i za cijelu Europu, ocijenila je u petak njemačka kancelarka Angela Merkel i dodala da očekuje "intenzivne" pregovore o budućem odnosu s Velikom Britanijom.

"Njemačka želi ostati blizak partner i prijatelj Velike Britanije", rekla je u video poruci objavljenoj samo nekoliko sati od izlaska Velike Britanije iz Europske unije.

Istovremeno je naglasila da će Europa braniti svoje interese, posebice integritet europskog jedinstvenog tržišta u teškim pregovorima koji će uslijediti ove godine u definiranju budućeg trgovinskog odnosa između bloka preostalih 27 zemalja i Londona.

Naglasila je da će ti pregovori obilježiti ovu godinu, te da očekuje intenzivne pregovore, uputivši upozorenje Britancima.

"Što će se Britanci više udaljavati od uvjeta jedinstvenog tržišta, više će se mijenjati naši budući odnosi", rekla je.

"Europska unija nam jamči jaki glas u svijetu koji se neprestano mijenja i odlučni smo nastaviti uspješnu priču Europe s preostalih 26 zemalja", naglasio je njezin glasnogovornik Steffen Seibert na konferenciji za novinare.

Velika Britanija će u petak postati prva zemlja koja napušta EU.

Taj odlazak obilježava početak druge faze: složenih pregovora o vezama Londona i Bruxellesa nakon tranzicijskog razdoblja do 31. prosinca, ali i između Londona i drugih zemalja poput Sjedinjenih Država.

Idi na 24sata

Komentari 44

  • Hanss_1 01.02.2020.

    Nego sad ćemo ja i moj narod plaćat za engleze

  • 01.02.2020.

    Pa Englezi su istupili i iz zapadnog rimskog carstva da bi se vratili nakon deset godina,sada bi mogli puno gore proći ako nepristanu na uvijete o trgovini sa EU,to će tek osjetit sa 01.01.2021.god.

  • ..D a r k w o o d.. 01.02.2020.

    SOFT-BREXIT, dakle sve je to samo prividno da nisu u EU jer 95% svega ostaje isto,zakoni,carine,trgovine i masa ostalog. Dakle fenomenalno su prodali foru EU-u, formalno su izašli što znači da ne moraju plačat članarinu i ne podpadaju pod DIREKTIVE EU-a a imaju sve beneficije kao i ostale članice EU-a! Budućnost svijeta pa i EU je podjela na ne lijeve-desne nego GLOBALISTE I SUVERENISTE! Globalisti će ostat jedno vrijeme velike zemlje a male će se uvuč u sebe jer će shvatit poput Mađara, Islanda i sličnih da samo tako mogu opstat a ostat ljudi umjesto da ih proždre ljevičarska perverzna propaganda. Nakon nekog vremena će se veliki morat podredit malima, slijedit njihova gospodarsko-ekonomska pravila jer će im trebat radna snaga i trgovina općenito, dakle obrnut će se "polovi", manji će diktirat velikima na način da će se ujedinit u anti-globalistički pakt, pošto u sistemu kakav vlada jedni bez drugih ne mogu, veliki će se morat priklonit pravilima manjih jer manjih država je više a velike nemogu same sa sobom.

Komentiraj...
Vidi sve komentare