To je to što me zanima!

Brigadni general SAD-a: Hrvatska vojna industrija ima inovativne proizvode

Kako stoji u priopćenju Ministarstva obrane RH, brigadni general Schaertl u četvrtak je na ovogodišnjoj ASDA-i u Zadru održao bilateralni sastanak s Banožićem
Vidi originalni članak

Hrvatska obrambena industrija ima inovativne i visokokvalitetne proizvode rekao je u četvrtak Jed J. Schaertl, zamjenik zapovjednika kopnene vojske SAD-a u Europi i Africi nakon sastanka s hrvatskim ministrom obrane Mariom Banožićem na sajmu vojne opreme ASDA.

Kako stoji u priopćenju Ministarstva obrane RH, brigadni general Schaertl u četvrtak je na ovogodišnjoj ASDA-i u Zadru održao bilateralni sastanak s Banožićem.

ČETNICI BJEŽALI VEĆ PRVI DAN Tajni spisi CIA-e o Bljesku: I njih je iznenadila akcija, a četnicima nije mogao pomoći niti Legija

Hrvatski ministar tom je prilikom rekao da je sajam vojne opreme postao uspješna regionalna izložba koja okuplja predstavnike obrambene industrije i delegacije iz cijeloga svijeta.

Hrvatska obrambena industrija ima inovativne i visokokvalitetne proizvode, rekao je Schaertl i pohvalio organizaciju događaja, navodi MORH.

Banožić je na sastanku ponovio da je SAD „ključan strateški partner Hrvatske u području obrane“ i da će se ta suradnja nastaviti.

PORUKA BRANITELJIMA I VOJSCI Banožić čestitao 28. obljetnicu Bljeska: Vojska čiji temelji pripadaju hrvatskoj mladosti

Inenzitet te suradnje trenutno je najveći u provedbi nabave i uvođenja u uporabu helikoptera UH-60M Black Hawk i borbenih vozila pješaštva Bradley, rekao je ministar Banožić.

Navedeno je u skladu s hrvatskim nacionalnim potrebama kao i NATO-ovim ciljevima sposobnosti, a konačni cilj je zamijeniti opremu istočnog porijekla onom zapadnog porijekla, priopćeno je.

„Zahvalni smo Nacionalnoj gardi Minnesote na pruženoj dodatnoj obuci na helikopterima Black Hawk te se nadamo da će se suradnja s Američkim zapovjedništvom za Europu i Nacionalnom gardom Minnesote nastaviti i kad su u pitanju vozila Bradley“, rekao je Banožić.

ZOVE SE 'ARKADAS' Meksička vojska dobila je psića tragača od Turske: Zahvalili su im se za pomoć nakon potresa

„Vjerujem kako će dvije države i u budućnosti imati izvrsnu obrambenu i bilateralnu suradnju, kao i do sada“, rekao je američki brigadni general.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • urnebes 04.05.2023.

    i krevete u bolnici za dvije i više osoba.

Komentiraj...
Vidi sve komentare