To je to što me zanima!

Britanac ulovio 'gangstera među ribama'- Franken

Riba Franken, zmijske glave i oštrih zuba, koja je opasnija od pirane, pronađena je u rijeci u britanskom Lincolnshireu. Britanija je u panici
Vidi originalni članak

Ribu je slučajno upecao Andrew Alder. Kad je vidio kakvo je "čudovište" ulovio, uslikao je plijen i proslijedio stručnjacima, koji su ustanovili da je riječ o "gangsteru među ribama". Zmijoliki predator, koji se hrani drugim ribama, ali i pticama i sisavcima, naoružan oštrim zubima, može doseći veličinu  od 90 cm, a zabilježeno je i da je znala ubiti ljude. Vrlo je agresivna, osobito kada brani potomstvo.
- Prestravio sam se kad sam je ugledao. Jako je ružna - kaže on.
Riječ je o ribi koja se, osim drugim ribama, hrani žabama, a najubojitiji je njezin ugriz jer ima izrazito oštre zube.
Pretpostavlja se da je riba kupljena za privatni akvarij, a potom je puštena u obližnju rijeku kad se vlasnik više nije mogao o njoj brinuti. Stručnjaci su potvrdili da ova riba nikako ne može opstati u vodama Britanije jer to nije njeno primarno stanište. Ona živi u Pacifiku, i to najviše oko Indonezije.
- Ovakvo zanemarivanje životinja može potpuno narušiti naš životinjski svijet - kažu stručnjaci. Riba nije vraćena u rijeku već je uginula, a njen primjerak je sačuvan i izložen.

Idi na 24sata

Komentari 9

  • wesssnaaa 21.02.2008.

    FRANKENFISH ;)

  • prime 21.02.2008.

    jadna riba.Kaj su ju odnjeli tak daleko od doma?

  • jelena- 20.02.2008.

    haha zbunjola.......... a riba je baš lipa

Komentiraj...
Vidi sve komentare