To je to što me zanima!

Britanci grade hotel koji će se okretati na otoku Šolti

Hotel vrijedan 588 milijuna kuna bit će gotov za dvije i pol godine. Imat će tri kata visoka 61 metar sa 50 apartmana, okretat će se 1,3 puta na dan
Vidi originalni članak

Luksuzni hotel će se okretati i gostima nuditi drugačiji pogled svakog jutra i svake večeri, a smjestit će ga na otok Šoltu. Projekt vrijedan 588 milijuna kuna nudit će svim gostima pogled na more. Bit će gotov za dvije i pol godine, a dizajnirao ga je arhitektski studio RHE iz Londona. Hotel će imati tri kata visoka 61 metar sa 50 apartmana, okretat će se 1,3 puta na dan, a smjestit će ga usred umjetnog jezera u kojem će se moći i plivati. Statični dio hotela bit će recepcija u koju će gosti ulaziti podzemnim putem te odatle liftom do svojih apartmana. Arhitekt Richard Hywel Evans, koji se specijalizirao za odmarališta, kaže da će okretaji biti toliko spori da ih gosti neće osjećati.
- Vjerujemo da je ovo zadivljujući primjer kako kreativan, uzbudljiv i odvažan dizajn može biti. Što se Šolte tiče, zahtjev je bio jednostavan - svaki bi gost trebao uživati u zadivljujućem pogledu, a naš rotirajući dizajn omogućuje upravo to - kaže Evans. U projekt, koji je u nadležnosti Profectus grupe, spada i marina sa 170 vezova te jahtaški klub i odmorište u kojima će biti vile te paviljoni za goste.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • stara50 21.10.2009.

    zašto to nismo mi napravili nego britanci na našem.

  • crnilabud 21.10.2009.

    a posluga će biti ;mali zeleni!!

  • enya 21.10.2009.

    Hotel je genijalan...a za cijenu boravka i bolje da neznamo...heehhehe...

Komentiraj...
Vidi sve komentare