To je to što me zanima!

Britanci imaju najveći broj novih slučajeva još od sredine srpnja

Broj novozaraženih u Britaniji trenutno je značajno viši nego u drugim zapadnoeuropskim zemljama, sa 60-postotnim porastom novih slučajeva bolesti tijekom proteklih mjesec dana
Vidi originalni članak

Velika Britanija je u ponedjeljak izvijestila o najvećem broju novih slučajeva zaraze koronavirusom u tri mjeseca, s razinama novooboljelih od covida-19 posljednji puta zabilježenima za vrijeme lockdowna u Engleskoj protekloga ljeta.

Broj novozaraženih u Britaniji trenutno je značajno viši nego u drugim zapadnoeuropskim zemljama, sa 60-postotnim porastom novih slučajeva bolesti tijekom proteklih mjesec dana.

TVRDI BOŽINOVIĆ: 'Cjepivo najbolja prevencija protiv težih oblika covida-19'

Prema službenim podacima, ukupno je 49.156 novooboljelih, u usporedbi s 45.140, koliko ih je bilo u nedjelju, što je ujedno najviša dnevna bilanca od 17. srpnja.

Britanija je posljednje mjere socijalne distance ukinula 19. srpnja, kada je barovima i restoranima dopušten rad s punim kapacitetima, a svoja su vrata ponovo otvorili i noćni klubovi.

Broj novih slučajeva bolesti covid-19 kontinuirano raste od kad je prije mjesec dana počela nova školska godina, s time da studije pokazuju da se zaraza nastavlja širiti među djecom unatoč padu broja zaraženih među odraslom populacijom.

BITKA JOŠ TRAJE 'Trudnica je stabilno, ali je još prerano za bilo kakvu prognozu'

Međutim, s više od dvije trećine potpuno procijepljene odrasle populacije, to je drastično reduciralo opasnost od hospitalizacije i smrtnog ishoda.

Broj umrlih od posljedica zaraze koronavirusom u Britaniji među najvišima je u svijetu, s više od 138.629 dosadašnjih žrtava covida-19.

Idi na 24sata

Komentari 45

  • odjebausmikimaus 19.10.2021.

    Kak sad to,ste se hvalili da su skoro svi piknuti🧐🧐

  • dadaizcentragrada 19.10.2021.

    Samo priprema terena da forsaju cijepljenje djece

  • Au🤦🏻♂Logike 19.10.2021.

    Jel i u srpnju bilo škole?

Komentiraj...
Vidi sve komentare