To je to što me zanima!

Britanci koji u svoj dom prime ukrajinske izbjeglice dobivat će oko 3000 kuna mjesečno

Britanija će ljudima platiti nešto više od 3000 kuna da otvore svoje domove ukrajinskim izbjeglicama, dok je vlada suočena s bijesom zbog svojeg odgovora na najbržu izbjegličku krizu od Drugoga svjetskog rata
Vidi originalni članak

Nova shema nazvana 'Domovi za Ukrajinu' omogućit će ukrajinskim ratnim izbjeglicama koji nemaju obiteljskih veza da dođu u Britaniju, rekla je vlada u nedjelju.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Britanija će mjesečno platiti ljudima 350 britanskih funta ako ponude smještaj - sobu ili nekretninu - na minimalno razdoblje od šest mjeseci.

Premijer Boris Johnson nastoji pokazati da Britanija pomaže u globalnom odgovoru na rusku invaziju - koju Moskva naziva 'specijalnom operacijom' - ali njegova vlada suočava se s kritikama zbog odgađanja u prihvaćanju izbjeglica.

'SUDJELUJU U AGRESIJI' Popis oligarha pod britanskim sankcijama: 'Krv ukrajinskog naroda je na njihovim rukama'

Zastupnici svih glavnih političkih stranaka napali su vladino inzistiranje da Ukrajinci trebaju vize i biometrijske testove prije nego stignu u Britaniju i kažu da se time daje prioritet birokraciji nad onima koji se spašavaju od rata.

U sklopu nove sheme, javnost, dobrotvorne organizacije, tvrtke i zajednice trebali bi moći ponuditi smještaj preko internetske stranice do kraja sljedećeg tjedna, rekla je vlada.

STUDIJA POKAZALA U Engleskoj raste broj zaraženih koronom starijih od 55 godina

- Ujedinjeno Kraljevstvo je uz Ukrajinu u najmračnijem trenutku i britanska javnost shvaća da treba što više ljudi doći na sigurno, što prije možemo - izjavio je ministar stanovanja Michael Gove.

- Pozivam ljude širom zemlje da se uključe u nacionalne napore i ponude pomoć našim ukrajinskim prijateljima. Zajedno možemo dati siguran dom onima koji ga očajnički trebaju - rekao je.

Svi koji ponude sobu ili kuću moraju pokazati da smještaj ispunjava standarde i proći provjeru da nisu kažnjavani.

STARSTREAK PROJEKTILI Velika Britanija planira Ukrajini poslati protuzračne projektile

Broj izbjeglica iz Ukrajine mogao bi porasti na više od 4 milijuna, što je dvostruko više od trenutnih procjena od oko 2 milijuna, rekla je prošli tjedan UN-ova agencija za izbjeglice.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • kajkajkaj1 13.03.2022.

    Eto i englezi imaju kunu za valutu

  • japanokinezjapano 13.03.2022.

    Ja bi primio tri ukrajinke badava.

  • bombonijera 13.03.2022.

    s tim novcima moze u Britaniji zivjeti tri cetiri dana

Komentiraj...
Vidi sve komentare